Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç; ''Spor Toto Süper Lig'inin bitimine az bir zaman kala Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında dün oynanan son derbi maçta kendini bilmez bir kaç sorumsuz taraftarların sahaya yabancı madde atması hiç yakışık olmadı. Rakip takımı protesto ederken kulübü zora sokacak ve ceza alabilecek hareketlerden kesinlikle kaçınılmalı. Rakip takım oyuncularının da maçı çığırından çıkaracak hareketlerden sakınması lazım. Sahaya ağzı kapalı dahi olsa çakı gibi delici ve yaralayıcı madde atılması yanlıştır. Sahaya atılan (ağzı kapalı olan çakıyı) kaleci Volkan'ın kameraların önünde ağzını açarak elinde sallaya sallaya hakeme götürmesi de bir o kadar yanlıştır. Her iki hareketinde tasvip edilir bir yanı yoktur.

Şike davasının önemli sanıklarından olan kişinin "Birileri Başbakan'ı tehdit etti ama onlar değil biz yargılanıyoruz. Esasında iddianame Trabzonspor üzerine kurulmalıydı" şeklinde ki hezeyanlarından sonra bu tür olayların olabileceğini sezerek maçtan iki gün önce taraftarlarımıza atfen statlarda sporun ruhuna aykırı davranışlara sebebiyet verilmemesi için ikazda bulunarak Trabzonspor sataşmalara karşı cevabın en iyisini sahada vermeli. Biz kendi sahamızda küfürsüz, stresi kontrollü, diğer camialara hakaret dolu her türlü söylemlerden uzak duralım. Bordo mavili takım taraftarı sakın ola bu tuzaklara gelmesinler diye uyarılarda bulunmuştum.

Trabzonsporun oynayacağı her derbi maçı öncesinde yapılan maksatlı açıklama ve yorumlarda bordo mavili takım üzerinde psikolojik baskı oluşturuluyor. Oluşturulan gergin durum haliyle sahada futbolculara olumsuz etki yapıyor. Genellikle derbi maçlarda her takım kendi sahasında seyirci avantajı ile rahat oynarken maalesef Trabzonspor kendi saha ve seyirci avantajını iyi değerlendiremediği gibi aksine olumsuz etkileniyor. Sahaya yabancı madde atılmasını kesinlikle kabul etmiyorum. Trabzonspor'u seven taraftarlar sahaya atılan her yabancı madde ve edilen küfrün kulübe olumsuz yansıyacağını bilmeli. Kulübüne zarar veren kişi veya kişiler zaten taraftar değil zarardır.'' dedi.

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç; ''Türkiye'de futbol camiasında Fenerbahçe'ye yaranmak için yağcılık yapan sözde spor yazarları ve yorumcuları var. Bu tür hareketler sanki Türkiye'de ilk defa Trabzon'da oluyormuş gibi hava estirilerek bu durumu abartarak eleştiren spor yorumcuları ve maçı anlatan spikerler Fenerbahçe yağcılığı yapıyorlar. Bu kişiler spor kamuoyunu etkilemek için Trabzonspor aleyhinde lüzumsuz yere Trabzonspor taraftarlarını geriyorlar ve bu durumdan olumsuz etkilenen taraftarlarımızda maalesef Trabzon'a yakışmayacak hareketlerde bulunuyorlar.

Halbuki Fenerbahçelilerin pek çok müsabaka sonrasında yenseler de yenilseler de ortalığı savaş alanına çevirmelerini görmezden gelen spor medyasının bazı kalemleri koro halinde Trabzonspor'un üzerine yükleniyorlar. Bunlar iyi niyetli değil art niyetli yaklaşımlardır. Sanki başka statlarda sahaya çakı, çakmak, bozuk para ve pet şişe atılmadığı gibi ilk defa H.Avni Aker'de da atılıyor görüntüsü veriliyor. Oysa Rüştü Saraçoğlu stadında kendi taraftarı koltuklar parçalıyor, stat önlerinde döner bıçakları ve satırlarla etrafa saldırıyor bunları görmezden gelmenin ne kendilerine nede spora hiç bir faydası olmaz.

Zira iki hafta önce oynanan Fenerbahçe Galatasaray maçında sahaya atılan bayrak çubuğu Fatih Terim'in kaşına isabet etti. Belkide gözüne gelseydi kör olmasına sebep olacaktı ama bunu dahi hafife alan Fenerliler kaşlarına yara bandı takarak protesto ettiler. Peki aynı alaycı davranışları kendi oyuncuları için yapacaklar mı çok merak ediyorum? Trabzonspor Fenerbahçe maçında sahaya atılan mandalina büyüklüğündeki plastik su şişesinin isabet ettiği Alex'e sanki top mermisi değmiş gibi kendini yere attı daha sonra da oynamıyorum der gibi el hareketi yaptı. Ve nihayetinde ağır darbe almış gibi sedye ile sahayı terk etti olmaması gereken basit bir hareketi bu kadarda abartmakta neyin nesidir.''

Nurettin Özgenç; ''Biz Trabzonsporlular olarak sporda şiddete, küfüre, hakaret ve aşağılamanın her türlüsüne karşıyız. Lakin daha geçen hafta Fenerbahçe voleybol takımının başarısının ardından bile Fenerbahçe taraftarı olay çıkararak güvenlik güçlerine saldırdılar. Ayrıca Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliye Sarayı'nda görülen şike davasının hemen hemen her duruşma sonrasında meydanı savaş alanına çevriliyor bunları görmezden gelen bazı medya mensupları Trabzon'da yapılan en küçük hareketi abartarak adeta pireyi deve yapmak gayretindeler. Bunlar güzel olmayan hareketlerdir.''

Kaynak: İnternetspor