Fenerbahçeli Avukatlar Derneği'nden yapılan açıklamada, Dernek Başkanı İsmail Tepecik ve beraberindeki dernek yöneticilerinin, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş hakkında suç duyurusu dilekçesi verildiği bildirildi.

Dilekçede, komik iddialarda bulunan avukatlar ''Basını aracı kullanmak suretiyle Trabzonspor taraftarı ve halkını kışkırtmak, bunun için örgütlü ve planlı bir şekilde hareket etmek, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki lig yarışını sokak hareketlerine kaydırarak kaos çıkarmayı hedeflemek'' iddiasıyla ceza davası açılması talebinin yer aldığı açıklandı.

Ayrıca, Tepecik ve beraberindeki heyetin, 12 Mayıs tarihinde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray arasındaki Süper Final müsabakası öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile diğer emniyet görevlileri hakkında da Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi verdiği belirtildi.

Bu dilekçede de, ''Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması, kasten yaralama, işkence ve eziyet'' suçlarına ilişkin soruşturma başlatılarak, vali, Emniyet Müdürü ve diğer emniyet yetkilileri hakkında dava açılmasının talep edildiği bildirildi.

Avukatların bu iddialarla dava açmaları ise tamamen gündem yaratma adına yapılan bir davranış olduğu kaydediliyor. Fenerbahçe lehine kampanya yürüten avukatlar, komik iddialarla yapılan suç duyurularının kaale alınmaması gerektiği vurgulandı.