Ankara'da Fenerbahçe Şubesinin, camlarının kırılma olayı da Trabzonsporlu taraftarlara mal edilmek isteniyor. İşin en ilginç yanı, konuyla ilgili İstanbul basının yaptığı haberler. Haberlerinde kendi kendilerini yalanlayan İstanbul basını, Fenerbahçe'nin Ankara Şubesi Başkanı Yasemin Duru'nun 'Döner bıçaklı' saldırıya uğradığını yazarken, ardından haberin devamında kadının olay esnasında olay yerinde olmadığı şeklinde ki sözleri ise bir hayli ilginç...
Soyadı 'Duru' olan ancak sözlerinde pekde 'Duru'luk bulunmayan Ankara Şube Başkanı Yasemin Duru, kendince görgü tanıklarının ifadelerini göze alıp olayı Trabzonspor ve Ankaragücü taraftarlarının yaptığını savundu. 

Elinde bir kanıt olmamasına rağmen düşüncesini açıkça söylemekten çekinmeyen ve Trabzonspor taraftarlarını zan altında bırakan Duru, "Ayağa kaysa Trabzonspor taraftarlarından bilecek" yorumlarına neden oldu. 

Kedi taraftarlarının Ankara'da bordo-mavili taraftarlara saldırmasına değinmeyen ve olayları işine geldiği gibi anlatan Duru, “20.00’de mesaimiz bitti. 20.15’te olay gerçekleşmiş. Ankaragücü ve Trabzon taraftarı olduklarını düşünüyorum. Görgü tanıklarının ifadeleri de bu yönde. Şubenin önünde ekip otosu bulunuyor. İşin açıkçası can güvenliğimiz yok. Korunma olayı bir süre devam edecek” dedi.
Olay sonrası Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisini aradığını ifade eden yönetici, “Başkanımız bizi aradı. Geçmiş olsun dileklerini sundu. ‘Böyle erken bir saatte, o kadar kalabalık bir noktada bu saldırıya nasıl cüret ettiklerini merak ediyorum’ dedi. Gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti” diye konuştu.

1 TUTUKLAMA 11 GÖZALTI
Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyla ilgili kimliklerine ulaşılan 17 kişiden 11'i gözaltına alındı. 6 kişi aranıyor. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T. ise tutuklandı. Terör ve istihbarat ekipleri de saldırının terör ile bağlantılı olup olmadığını araştırmaya başladı. Yapılan ilk değerlendirmede saldırının terör bağlantısı olmadığı, eylemin Ankaragücü taraftarları tarafından yapıldığı öğrenildi. Şüphelilerin Fenerbahçe taraftarlarının Ankaragüçlü bir taraftarı dövüp bu görüntüleri internette yayması üzerine sosyal medya üzerinden haberleşerek saldırı yaptıkları belirlendi. (Sporx)