Böylece bu 2 şirket, gol çizgisi teknolojisini stadlara kurmak için resmen onay almış oldu.

FIFA, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası, gol çizgisi teknolojisinin kullanılmasını kabul etmişti. FIFA'nın ayrıntılı testlerinden geçen 2 sistemin, stadlara monte edilmesi için, bir kilometretaşı daha geride kaldı.
Hawk-Eye teknolojisi kapıda

''Hawk-Eye'' yani ''Şahin Gözü'' adlı sistem ile ''Goalref'' yani ''Gol Hakemi'' adlı sistemin sahibi kuruluşlar, FIFA ile resmi lisans anlaşması imzaladı. Böylece bu 2 şirket, gol çizgisi teknolojisini statlara kurmak için resmen onay almış oldu. FIFA bununla birlikte, hen 2 sistemin de, kurulacakları statlardaki yeni testlerden de geçmeleri gerektiğini vurguladı.

FIFA açıklamasında; ''Gol çizgisi sistemi, yerleştirildiği stadyumda bağımsız bir kuruluş tarafından son kez testten geçirilecek. Sistem bu testten de geçmesi halinde resmi maçlarla kullanılmaya başlanacak'' denildi.

Gol çizgisi teknolojisinin ilk olarak 2014 Dünya Kupası'nda kullanılması bekleniyor. UEFA ise futbol ile teknolojinin içiçe geçmesine sıcak bakmıyor.

Nitekim UEFA Başkanı Michel Platini, Şampiyonlar Ligi maçlarında, gol çizgisi teknolojisi yerine ekstra hakem uygulamasına devam edeceklerini açıklamıştı.

Daha önce bu teknolojiye şiddetle karşı çıkan FIFA Başkanı Sepp Blatter, 2010 Dünya Kupası'nda, Frank Lampard'ın Almanya'ya attığı golün sayılmaması üzerine fikrini değiştirmişti.