28 İcra Kurulu üyesi ve Dünya Kupası’na katılan 32 federasyonun temsilcilerine hediye edilen, her biri 25 bin İsviçre Frangı değerindeki Parmigiani saatler 24 Ekim’e kadar verilmezse FIFA soruşturma açacak

FIFA’nın internet sitesinde yapılan basın açıklamasıyla Brezilya Futbol Federasyonu CBF’in hediyesi olan saatlerin FIFA’ya verilmesi talep edildi.

Her biri 25 bin İsviçre Frangı değerindeki Parmigiani marka saatler, 28 FIFA İcra Kurulu üyesine verilen hediye sepetlerinden çıkmıştı. CBF, Dünya Kupası’na katılan 32 ülkenin federasyon temsilcilerine de birer saat hediye etmişti.

FIFA Etik Komitesi, sadece değersiz veya sembolik değere sahip hediyelerin kabul edilebileceğini açıkladı. FIFA’nın sitesindeki metinde “CBF’in bu saatleri vermemesi gerekirdi. Hediye sepetlerini alanların da bunları itinayla kontrol etmeleri ve içindekilerin FIFA kurallarına uygunluğundan emin olmaları gerekirdi. Saatleri fark edince de bunları iade etmeleri, en azından soruşturma makamlarına bildirmeleri lazımdı” denildi.

CBF’in hediye ettiği saatleri 24 Ekim’e kadar soruşturma komitesi sekreterliğine iade edenlerin herhangi bir işleme maruz kalmayacağı da duyuruldu.

FIFA Etik Komitesi’nin FIFA Genel Sekreteri Jermo Valcke’den gelen “FIFA İcra Kurulu üyelerine 2014 Dünya Kupası hatırası olarak sponsorumuz Hublot’un temin ettiği ikişer saat dağıtmamıza izin verilmesi” talebini de FIFA Etik Kodu’na aykırı diyerel geri çevirdiği açıklamada yer aldı.