Süper Toto Süper Lig Fikstür çekimi bugün yayıncı kuruluş Lig Tv'nin sütüdyolarında yapıldı. Fikstür çekiminin ardından Trabzonpor'un sıralamada ki yeri dikkat çeken bir hal aldı. Trabzonpor sıralamada Fenarbahçe'yi takip ederek Sarı-Lacivertli takımın oynayacağı takımlarla oynayacak. Bu bir handikap olarak görülsede Trabzonlu gazetecilerin bir çoğu bu görüşe katılmıyor.

Trabzonlu Gazeteciler fikstürde Trabzonspor'un yerini ve yeni transferleri 61saat.com'a değerlendi..

İŞTE O GÖRÜŞLER...


İhlas Haber Ajansı Trabzon Büro Muhabiri Gökmen Şahin,

EN BÜYÜK ŞANSIZLIK
Fikstürlerde en büyük şansızlığı şu. Trabzonspor kendi gibi büyük takımların oynadığı takımlarla oynuyor. Fenerbahçe Elazığ onuyor ardından biz Elazığ ile oynuyoruz. Bu bir avantaj değil aksine dezavantaj. Geçtiğimiz sezonda Trabzonspor Galatasaray’ın rakipleri ile onuyordu. Tabi Galatasaray’a karşı kaybeden takımlar Trabzonspor’un karşına daha direnç ve istekli çıkıyorlardı. “İlk derbiyi kaybettim ikincisi kazanalım” mantığını güdüyorlardı. Bu da Trabzonspor için dezavantajdı. Bu fikstüre baktığımızda geçtiğimiz sezonun bir benzeri. Bu seferde Fenerbahçe’nin oynadığı takımlarla oynayacak. Tabi bu rakipleri daha dirençli kılıyor. Bir Anadolu takımı üst üste büyük takımlara karşı oynayacak. Trabzonspor ilk 3-4 hafta maç kazanırsa Trabzonspor içinden daha iyi işler daha iyi olur.
Trabzonspor’un yeni transferler yaptı. Ben olumlu olarak değerlendiriyorum. Sol Bamba için aklında soru işaretleri var. Ancak yeni transferler Trabzonspor’un geleceği açısından önemli. Trabzonspor her zaman şampiyonluğa oynar. Yeterli olup olmadığı tartışılır. Bu şekliyle kadronun yetersiz olduğunu söyleyebilir. Diğer takımların transferlerine bakarak.


------------------------------

Günebakış Gazetesi Spor Müdürü Rahman Turan;

FİKSTÜR DEĞİL TRABZONSPOR'UN DURUMU ÖNEMLİ
Aslına bakılırsa fikstürün nasıl olduğu değil, Trabzonspor’un lige her yönü ile hazır olup olmayacağı önemli. Ancak fikstürün takım, teknik heyet ve camia üzerinde olumlu ve olumsuz hava yarattığı gerçeği de yok sayılamaz.

Bu bakış açısı ile yola çıktığımızda Trabzonspor’un yeni sezonda evindeki 3 maçı seyircisiz oynayacak olması bir handikap. Ancak bu maçların Elazığ, Sivas ve Mersin İdmanyurdu ile olması bu handikabı bira olsun azaltacaktır.

İlk 4 haftada alınacak olumlu sonuçlar, hiç kuşku yok ki 5 haftada deplasmanda seyircisiz oynanacak Fenerbahçe maçında da Trabzonspor’un artısı olacaktır. Bu maçın ardından A.Aker’de peş peşe oynanacak olan Mersin İdmanyurdu ve Kasımpaşa maçlarının da kazanılması Trabzonspor’u havaya sokabilir.

Ancak söylediğim gibi fikstürün durumu değil, Trabzonspor’un lige kadar hazır hale gelmesi ve eksik mevkilere gerekli takviyeleri yapması önemli.

-----------------

Sabah Gazetesi Bölge Temsilcisi Ulaş Özdemir;


BU LİG TEMİZ DEĞİL!
Trabzonspor’un fikstürdeki yeri beni ilgilendirmiyor. Çünkü Trabzonspor’un yeri bu lig değil. Bu kirli lig temizlendiği sürece Trabzonspor’un orada olmasını ben hazmedemiyorum. Dolayısı ile Kirli insanların bir kirliliğin üzerini örterek her şey temizmiş gibi gösterip yola devam etmelerini kendileri çalıp kendileri oynaması olarak değerlendiriyorum. Hak yerini bulmadığı sürece de Türkiye’de ki Süper Ligin hiçbir anlamı olmayacaktır.

Trabzonspor’un fikstür çekimine katılmamasını doğru buluyorum. Ancak bu tavrı 3 Temmuz sürecinden bu yana aynen bu şekilde sürdürmeleri gerekiyordu. Trabzonspor bu süreçte kime güvendiyse hem federasyon anlamında hem de siyasal anlamda sırtından bıçaklandı. Mahkemede tertemiz çıkan bir Trabzonspor yönetiminden bunla sonra daha güçlü bir lig duruşu bekliyorum. Ve sonuna kadar da destekliyorum.

Ayrıca Federasyon TFF Başkan Vekili Özerten üzerinden bu işi sürdürmek anlamsız. Çünkü aklama operasyonunu yapan tek başına Ufuk Özerten değil. TFF’nun bütün kurullarıdır. Dolayısı ile tavır kişiye değil TFF ve onun bütün kurullarına yönelik olmalıdır. Yani buradan şöyle bir algı çıkar o zaman “Ufuk Özerten gelmeseydi biz orada katılacaktık” Bu doğru değil.


----------------------------

İlkhaber Gazetesi Spor Müdürü Celal Kadıoğlu;

FORMALİTE TÖRENE KATILSAN NE OLUR KATILMASAN NE OLUR?

2012-2013sezonu fikstürü çekildi.


Tam aklanma fırsatı bulmuşken, kirliliği herkese bulaştırmayı tercih eden Futbol Federasyonu’nun göstermelik olarak gerçekleştirdiği fikstür çekimi hakkında aslında fazla da yorum yapmaya gerek yok.

Bursaspor’un kaza ile 2008-2009 sezonunu şampiyon olarak bitirmesinin ardından aklını başına alan ve işi artık şansa bırakmak istemeyen İstanbul kulüpleri ve 5 kuruşluk menfaat için onurlarını hiçe sayan futbolun diğer etkenlerinin bu dönemde hala galip geldiğini gördüğüm için fikstür çekiminin bir formaliteden ibaret olduğunu düşünüyorum.

Trabzonspor dar bütçesi ve kıt imkanları ile bunlara karşı savaş verecek.

Temizlendik derken daha çok çamura bulanan futbolda artık hak edenin galip geleceği inancı taşımamakla birlikte Trabzonspor’un da başarılı olabileceğine yürekten inanmak biraz zor geliyor bana.

Umarım yanılırım.

Trabzonspor’un Fenerbahçe’nin gönüllü savaşçısı Ufuk Özerten’in kura çekiminde yer alması sebebiyle törene katılmamasına gelince; Bunları baştan düşünemediğimiz için ne kadar olumlu hamleler de yapsak ipleri bir kere vermişiz bunların eline.

Kendimizi kurtarmak için ipin çürüyüp kopmasını veya çürümesi için bir an önce somut adımlar atılmasını beklemekten başka çare yok.

Bunlar zaman zaman değil her zaman gösterilmesi gereken tepkiler olmalı.

----------------------------------

Spor61.net Genel Yayın Müdürü Ali Kemal Yazıcı;

TOPLUMU YENİDEN HEYECANLANDIRACAK TRANSFER ŞART

Öncelikle olarak Trabzonspor’un sahasında oynayacağı ilk 3 maçın seyircisiz oynanacak olması bana göre lig başlangıcının en büyük handikabı.. Trabzonspor’un izlemiş olduğu transfer politikasının yılgınlığı ile ligi bekleyen Bordo-Mavili taraftarların bir ay gibi bir süreçte, maçı televizyon başından izleyecek olması Pamuk ipliğine bağlı olan desteğin de törpüleneceği kanısındayım. Eğer Bordo-Mavili yönetim transfer sürecinde toplumu yeniden heyecanlandırıp harekete geçirecek ve motiveyi sağlayacak bir hamle içinde olmazsa korkarım ki Trabzonspor taraftarları özlenen ve beklenen ilgiyi sadece derbi maçlarına gösterir.

Avrupa kupalarını göz önüne alırsak ligdeki moral motivasyon birliğini sağlayamayan Trabozonnpor taraftarının Avrupa maçlarında yeni bir heyecan ile avni akeri dolduracağını da düşünmüyorum. Sadece giden futbolcular değil Trabzonspor’un sıradanlaştığını kaygısını da taşıyan taraftarın bu tepkiyi gösterecek olması her ne kadar normal olarak değerlendirilsede zaten rakiplerinin ve rakiplerinin camiasının beklentisi kendi taraftarı tarafından terk edilmiş bir Trabzonspor’un ligde rakipleri olması…

Trabzonspor’u ilk Fenerbahçe maçına kadar rakiplerinin kolay olduğunu düşünsekte geçen sezon yine bu tür takımlarla oynadığımız ilk 4 maçta elde ettiğimiz sadece 5 puan olduğunu unutmamalıyız. Trabzonspor’un fikstür avantajından çok birliğini ve dirliğini yeniden inşa edecek moral motivasyona ihtiyacı var. Bu da ancak başta da belirttiğim gibi yönetim kurulunun yapacağı doğru transfer hamleleri ile mümkün olur.


-------------------------------------

Haber61.net Genel Koordinatörü Orhan Çavuşoğlu;

BURAK'IN GİDİŞİ TRABZONSPOR'U ETKİLEMEZ

Fikstür çok önemli değil nasılsa bütün takımlar bir birleri ile oynayacak. Önemli Takım olmak. Takım olan değerleri taşımak. Bu yapıyı sağlamak. Sezon başı kampını iyi geçirmek yetenekli oyunculara sahip olmak ve özverili olmak. Bunları sağladığınızda lig sıralamasının hiçbir önemi yoktur. Eğer takımızın yetersizse etkisizse 1 hatfa önce bir hafta sonra oynasanız da fark eden bir şey olmayacak. Takım olma adına adımlar atar gerekenleri yaparsınız. Bana göre fikstür sıralamasının hiçbir değeri yoktur.

Bugün Türkiye liginde şampiyon olan Galatasaray’da takım değil. Trabzonspor’un şu avantajı var. Kadrosuna çok fazla yeni oyuncu katmadı. Geçen yıl kalan iskeletine bazı takviyelerde bulundu. Az ve etkili transfer yapan takım daha başarılı olur.

Burak’ın gitmesi Trabzonspor’un hiçbir şekilde etki etmez. 285 tane gol atan Hami gitti. Türkiye liginde penaltı atmadan gol kralı olan Şota gitti. Türkiye liginin en iyi golcüsü Fatih Tekke gitti. Trabzonspor onların gitmesinden ne kadar etkilendiyse Burak’ın gitmesinden de o kadar etkilenir. Büyük takımlar bir oyuncunun gitmesi ile yıkılacaksa büyüklüğü tartışılır. Veya o takım tesadüfün büyük olmuştur.
Eğer bir takım bir oyuncuya teslim olacak kadar acizse zaten büyük takım değildir.


----------------------------------

Ekspres Gazetesi Spor Müdürü Ergin Zinhi;

HAYDİ HAYIRLISI:

Bazı şeyleri söylemek için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü fikstürün bazı takımlara faydası olduğu gibi bazı takımlar üzerinde de olumsuz etki yapabiliyor.

Kimi takımlar kolay olarak gördüğü maçlarda zorlanırken bazı takımlar zor olacağını düşünülen maçları kolay kazanabiliyor.

Ancak görünen o ki iskelet kadrosunu korumayı başaran takımların bu sezon daha başarılı olacağını düşünüyorum.


Şu anki konum itibariyle Trabzonspor’u dezavantajlı görüyorum. Çünkü kendi sahasında oynayacağı üç maçta taraftarlarından yoksun mücadele edecek. Bunun yanında bir de henüz zorlu lig maratonuna hazır olmamaları bunda etkili.

Fikstür çekimine Türkiye Futbol Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Ufuk Özerten'in katılması nedeniyle Trabzonspor temsilcide göndermemesine ise Bordo-Mavili takımın Kulüp Başkanı Sadri Şener’in şu cümlelerle çok iyi ifade ettiğini düşünüyorum; “Federasyonun fikstür çekimine hiçbir düzeyde katılmamamız bir mesajdır. Bu sezon da beyaz ağırlıklı forma giyinmeyi düşünüyoruz” demesi Bordo-Mavililerin federasyona tepkisinin bundan sonra da süreceğinin belirtisidir.

----------------------------------------

Doğan Haber Ajansı Trabzon Büro Muhabiri Osman Şişko

OYUNCULAR FORM TUTARSA...

Mevcut transferlerle Türkiye Ligi La Liga’ya dönmüştür. İspanya’da olduğu gibi ligi Barcelona Real Madrid ligi domino etti. Son iki sezondur. Türkiye’de de bu yıl Galatasaray Fenerbahçe açık puan farkıyla Şampiyonluk için mücadele ederler. Trabzonspor’da la liga’da Valencia gibi ancak 3. Olabilir. Kadroda bulunan genç oyuncular bu yıl yeterince şans bulup form yakalaya bilirlerse yabancı sınırlaması 5’e düştüğünde Trabzonspor’da Şampiyonluk yarışında iddialı olabilir.
Çekilen fikstürün ilk haftalarda ki rakipleri özellikle Anadolu takımlarından olmasından dolayı ilk haftalarda rakipler çok fazla zorlu değil. . Fikstürün tek dezavantajı Fenerbahçe’yi takip etmemiz. Geçen yılda Galatasaray’da aynı handikabı yaşadık. Bu da yeni oluşan Trabzonspor’un form tutması açısından avantajlı görülebilir. Bordo-Mavililer esas sınav 5. Haftadaki Fenerbahçe maçında verecek. Böylelikle iki takım arasındaki kadro kalitesi daha iyi ortaya çıkacak.


--------------------------------------------------------

Akşam Gazetesi Trabzon Muhabiri Gürkan Ata;

FİKSTÜR BELİRLEYİCİ OLMAZ

Fikstürün çok da belirleyici olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan nasıl bir takım kurduğun ve onu nasıl motive ettiğin. Öncelikli bu yıl transferler ön plana çıkıyor. Şua aşamaya kadar Trabzonspor transferde belki faydalı işler yapmıştır. Ancak rakiplerimizin çok daha başarılı bir yol izlediği ortadadır. Eğer ki alternatifi bol bir kadro kuramazsak, fikstürün ne şekilde olacağının hiçbir anlamı kalmaz.

Fikstür tek altı çizilecek nokta Fenerbahçe maçının seyircisiz olmasıdır. Artık bir bir durum olarak söylenebilir.


-----------------------------------------------------

Doğan Haber Ajansı Trabzon Bölge Muhabirlerinden Fatih Turan;

ÇOK NORMAL:

Yaşanan şike mevzuları ve ardından verilen kararlar bir tarafı anlamsız mutluluğa sevk ederken on binlerce taraftarı da (TRABZONSPOR) derinden üzerek hüsrana uğratmıştır. Futbolla yatıp futbolla kalktığımız ülkede artık hiçbir taraftar futboldan zevk değil eziyet çeker hale gelmiştir. Ülkemizde o kadar çok yoğun olaylar, süratli bir şekilde yaşanıyor ki artık her şeye ‘ÇOK NORMAL’ yorumunu yapar hale geldik. Evet fikstürler belirlendi ve her TV kanalında son dakika, flaş geçildi alt yazıyla. Baktım uzun uzun ve içim cızlayarak ‘ÇOK NORMAL’ yorumunu yaptım adet yerini bulsun diye. Umarım adet yerini bulduğu gibi ‘ADALETTE ELBET BİR GÜN YERİNİ BULUR’