Bordo-Mavililer, yeni sezon çalışmalarının ikinci etabı için dün Hollanda’nın Tegelen kasabasına gitti. Kafile, önce uçakla İstanbul’a, oradan da Almanya’nın Düsseldorfşehrine geçti. Alman polisi havaalanında farklı bir  uygulama yaptı. Gurbetçilerin izdihamından çekinen Alman polisi, teknik heyet ve futbolculara uçağın içinde pasaport kontrolü yaptı. Uçağın yanına kadar getirilen bir otobüs kafileyi alarak, farklı bir kapıdan çıkış yaptı. Alman emniyetinin geçtiğimiz yıllarda yaşanan izdiham nedeniyle böyle bir uygulama gerçekleştirdiği öğrenildi. Kafilede 26’sı futbolcu olmak üzere toplam 45 kişi bulunuyor. 14 Temmuz’a kadar burada kalacak olan Bordo-Mavililer, yurt dışı kampının ikinci bölümünde ise çalışmalarını, 15-22 Temmuz tarihleri arasında Vaals kasabasında sürdürecek.

FIRTINAYA BÜYÜK İLGİ
Karadeniz ekibi, bir hafta boyunca konaklayacağı Bilderberg Chateau Holtmühle Oteli’ne gelişinde taraftarlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Trabzonspor’u tezahüratlarla karşılayan taraftarlar, teknik direktör Şenol Güneş ve futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Günü dinlenerek geçirecek olan Trabzonspor’un ilk çalışmasını yarın sabah yapması bekleniyor.
Yeni sezon hazırlık kampı kapsamında Hollanda’daki çalışmalarının ilk bölümünü 14 Temmuz’a kadar Tegelen’de yapacak Trabzonspor, daha sonra Almanya sınırı yakınlarındaki Vaals kasabasına geçecek. Bordo-mavililerin buradaki kampı ise 22 Temmuz’da sona erecek.

İlk hazırlık maçını 11 Temmuz Çarşamba günü Almanya’nın Krefeld kentinde KFC Uerdingen’e karşı yapacak Trabzonspor, ardından 13 Temmuz Cuma günü yine aynı yerde Hollanda’nın Willem II takımıyla karşılaşacak.
Bordo-mavililer bunun yanı sıra, 18 Temmuz Çarşamba günü Hollanda’nın FC Zwolle takımıyla Sittard’da, 21 Temmuz Cumartesi günü ise Belçika’nın Standard Liege takımıyla Saint’te birer hazırlık maçı daha yapacak.