FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski futbolculardan Uğur Tütüneker, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında savcılıkça ifadesi alınan eski futbolcu İsmail Demiriz ise Cumhuriyet Savcılığınca tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
 
Mal varlıklarına el konulmuştu
 
DHA'da yer alan habere göre; FETÖ PDY soruşturması kapsamında eski futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ile İsmail Demiriz hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılmıştı. İsmail Demiriz İstanbul'da yakalanmış, Uğur Tütüneker ise yurtdışından Türkiye'ye giriş yapınca gözaltına alınmıştı. Arif Erdem'in ise yurtdışında olduğu belirlenmişti. Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Mehmet Şenay, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 128. maddesi kapsamında şüphelilerin mal varlıklarına el konulmasını talep etti.
 
Talebi değerlendiren hakimlik, İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker'in mal varlıklarına el konulmasına karar verdi. Aynı soruşturma kapsamında eski milletvekili ve eski futbolcu Hakan Şükür hakkında da 16 Ağustos'ta yakalama kararı çıkarılmış Şükür'ün mal varlıklarına da el konulmasına karar verilmişti. 
 
(Habertürk)