Orduspor Trabzonspor maçı, futbolun adaletinin olmadığının tipik bir örneği idi. Zira, futbol oynayan Orduspor, maçı kazanan Trabzonspor oldu.

İLK YARIDA TRABZONSPOR SAHADA YOKTU

Maçın ilk yarısında Orduspor, maçın mutlak hakimi idi. Üç adet net gol pozisyonu bulan Orduspor, forvet oyuncularının beceriksizliği nedeni ile golü bulamadı. Trabzonsporlu futbolcular ise sahada adeta gezindi durdu.

61. DAKİKA UĞURLU GELDİ

Trabzonspor maçın ikinci yarısında oyuna Yasin’in yerine Olcan’ı alarak başladı. İlk goldeki asisti beceri, inanç ve gayret dolu hareketler sonrasında geldi. Olcan’ın pasına Janko 61. dakikada akıl dolu bir kafa vuruşu yaparak golü attı.

İKİNCİ YARI SENDROMU HORTLADI

Trabzonspor attığı golden sonra sanki maç bitmiş ve galip gelmiş gibi yine geri pas yapmaya ve pasif oynamaya başladı. Bu durumu iyi değerlendiren Orduspor oyunda yine hakimiyeti ele geçirdi. Bunun neticesinde golü buldu ve golden sonra da bir süre baskın oynadı. Bu durum, bütün taraftarlarda “İKİNCİ YARI SENDROMU HORTLADI MI” endişesini doğurdu.

HALİL VE OLCAN SAHNEYE ÇIKTI

Oyunun Orduspor lehine döndüğü anda Şenol Güneş Halil’i oyuna aldı. Antalyaspor maçının ikinci yarısında oyuna aldığı iki oyuncusu (Serkan ve Volkan) iki ciddi hata yaparak maçı kaybettirmişti. Bu maçta ise sezonun en mantıklı oyuncu değişikliklerini yapan Şenol Güneş ve ekibi, bu kez ikinci yarıda oyuna giren iki oyuncusu ile galibiyeti aldı. Oynadıkları futbol ile sezonun en çok eleştirilen oyuncularından olan Halil topu ortaladı ve Olcan golü attı.

TRABZONSPOR MAÇI KAZANDI, AMA GÜVEN HALA KAYIP

Şenol Güneş’in maç sonrası “hala istediğimiz futbolu oynayamıyoruz” ifadesi durum özetler mahiyette idi. Gerçekten son iki haftadır galip gelmesine rağmen oynadığı futbol ile taraftar ve futbolseverlere umut vermedi. Umarım Türk Futbolunun 4 büyük kulübünden biri olan Trabzonspor en kısa sürede kendine yakışan futbolu oynamaya başlar.