Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst; Trabzonspor galibiyetini,play-off sistemini ve Burak Yılmaz hakkındaki transfer iddialarını değerlendirdi..


Beyaz tv yayınlanan Vegol maç sonrası programında soruları yanıtlayan Ali Dürüst'ün açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:


"Geçen haftaki maçtan sonra bu maç önem arz ediyordu. Bu maçta bulduğumuz pozisyonların yüzde ellisini gol yapınca galibiyet geldi. Geçtiğimiz maçta sonra, bu skoru almamızın en büyük nedeni oyuncuları maça hazırlayan Fatih hoca ve bizden bu güveni esirgemeyen taraftarımızdı. Bu maç 2 defa daha önemliydi, 3 puanla geçtiğimiz için mutluyuz.  

"Fenerbahçe maçın bence de çok az rastlanan bir olaydı. Desteğimizi verdik. Zaten o maçtan sonra desteği vardı taraftarın. 52 bin kişi desteğini en iyi şekilde ve olaysız gösterdiler, idmanda bizi yalnız bırakmadılar. İlk yarıdaki oyunla net bir galibiyet aldık. Kendi oyunumuza, kendi skorumuza bakıyoruz başkalarının birbirleriyle maçlarına bakmıyoruz. Biz maçları aldığımızda 2. şampiyonayı da kazanırız inşallah.

 

Bu 5 puanlık farkın avantajı yoktur demiştim, maalesef haklı çıktım. Her maçı kazanmak istiyoruz. Puan farklarımız ortada, bizim için bu dönemde galip gelmemiz sürpriz değil. Geçen hafta sürpriz başımıza geldi. Kalan maçları almak için çalışacağız. Ben ve takımım başka takımların maçlarıyla ilgilenmiyoruz.

 

Burak Yılmaz'ı alma gibi bir düşüncemiz yok. Play-off'tan önce bize karşı oynadı ve onunla galip geldik. Çok kıymetli bir oyuncu. Sakatlıklar oluyor, inşallah iyileşir Çarşamba oynar. Burak Yılmaz'ı transfer etmek gibi bir düşüncemiz yok.

 

Türk futbolunu düzlüğe çıkaracak bir karar istiyoruz. Galatasaray Avrupa'ya gitsin gitmesin diye dar açıdan bakmıyoruz. Tür futbolunun bu travmadan yüzünün akıyla çıkması lazım. Karar sonucunda ümit ediyorum ki Türkiye için yanlış bir karar alınmaz. Sözün bittiği yerdeyiz. Biz açıklamaları yaptık, son söz TFF'de. O karara göre bir açıklama yaparız. Herkesin beklentisi artık bu sona ersin, öncelik futbola gelsin.

 

Sadece Galatasaray değil, diğer ekipler de istemiyor play-off'u. Play-off bu olaylardan dolayı oynandı. Play-off yeni bir keşif değil. Ağustos ayında lig tescil edildikten sonra bu kararın verilmesi olağanüstü durumdan dolayı oldu. Bu olağanüstü durumun kalkacağını ümit ediyoruz. Biz play-off'u Türk futbolu adına faydalı bulmuyoruz. Sonuçlar bu olmadan biz play-off'u istemediğimizi söylemiştik. Kaldı ki play-off'un uygulanma tarzından en fazla dezavantajı gören Galatasaray oldu."