Türkiye Futbol Federasyonu ve Tahkim Kurulu’nun Trabzonspor’un 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupası talebini reddetmesi üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurma kararı alan Karadeniz kulübüne Galatasaray cephesinden destek geldi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programına verdiği röportajda yine sivri bir açıklamaya imza attı: “Trabzonspor hakkını sonuna kadar aramalı. Ben de Trabzonlu ya da Trabzonspor Kulübü yöne-ticisi olsaydım, hakkımı sonuna kadar arardım.”

Aykut Kocaman’a yanıt

Bu senede şampiyonluk yarışını kazanacaklarını inandığını belirten Öztürk, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın, “Galatasaray’a karşı psikolojik üstünlüğümüz sürüyor” sözlerine de yanıt verip, “Bizim psikolojimiz gayet yerinde. Altta ya da üstte kimseyi görmüyoruz. Geçen seneyi de hep birlikte izledik ve gördük. Bu soruya bu kadar yanıt versem yeterli” diye konuştu.

Terim ile sorunumuz yok

Öztürk, yönetim kurulunda Refik Arkan ile kavga ettiği yolundaki iddiaları da şöyle yanıtladı: “Fikir tartışması doğru ancak kavga tamamiyle büyük bir yalan. Galatasaray Yönetim Kurulu masasından otururken, izin almadan ceketinizi dahi çıkartamazsınız. Bu kadar saygın ortamda yumrukların yaşanması, sesinizi yükselterek tartışmak mevzu bahis dahi olamaz.”

Kavgacı biri değilim

Adnan Öztürk, kamuoyunda hakkında yanlış bir algı yaratıldığını da söylerken, “Şahin, kavgacı, huzursuzluk çıkatan bir Adnan Öztürk imajı yaratıldı gibi oldu sanki. Bizim Fatih Hoca ile son derece saygın, seviyeli ilişkimiz vardır. Şu anda G.Saray’daki en başarılı profesyoneldir. Bizlerin görevi de onların başarılı olması için çalışmak ve zemini hazırlamaktır” ifadelerini kullandı.