G.Saray, Trabzonspor’da rekorları alt üst eden Burak Yılmaz’ı, yeni sezon transfer listesinin ilk sırasına yazdı. Sarı-Kırmızılılar, 5 milyon Euro’su bonservis olmak üzere bu operasyon için 15 milyon Euro’yu gözden çıkardı!
Süper Lig’de normal sezonu önde bitirmeyi garantileyen Galatasaray’da gözler ‘bahar operasyonu’na çevrildi. Sarı-Kırmızılılar, bir yandan Süper Final’e hazırlanırken yönetimde transfer stratejisini belirledi.
Aslan, Trabzonspor’un gol kralı Burak Yılmaz’ı yeni sezon transfer listesinin en başına yazdı. Başkan Ünal Aysal ve teknik direktör Fatih Terim’in takımlarında görmeyi çok arzu ettikleri gol kralı için Süper Final maçlarının sona ermesini bekleyecek olan Sarı-Kırmızılılar, ardından ilk iş olarak Trabzonspor’un kapısını çalacak. Bordo-Mavili oyuncunun kontratındaki “5 milyon Euro’ya serbest kalır”maddesine karşın Galatasaray bu transferi ‘dostluğu bozmadan’ bitirme amacında.
Bu doğrultuda ilk olarak Trabzonspor ile masaya oturmayı planlayan Sarı-Kırmızılı yönetim, Süper Final biter bitmez bu transfere yoğunlaşacak.
3 YIL İÇİN 10 MİLYON EURO
Burak Yılmaz’ın özellikle İspanya ve Rusya’dan aldığı transfer tekliflerine karşın hem Şampiyonlar Ligi’nde oynama düşüncesi hem de Fatih Terim faktörü nedeniyle Galatasaray’ı tercih edeceğini düşünen yöneticiler, yıldız oyuncu için kesenin ağzını sonuna kadar açacak. Burak’ın transferi için 15 milyon Euro’luk bir bütçe ayırmaya hazırlanan Sarı-Kırmızılı yönetim, bu paranın 5 milyon Euro’luk bölümünü bonservis olarak düşünüyor. Burak Yılmaz’a ise 3 yıl için 10 milyon Euro teklif edilecek.
ARA TRANSFERDE 'PAS' GEÇİLMİŞTİ
Galatasaray’da Burak Yılmaz’a olan ilgi, ocak ayına dayanıyor. Devre arasında santrfor arayan Sarı-Kırmızılı ekipte yöneticiler, “5 milyon Euro karşılığında bonservisini alabileceğiz. Burak Yılmaz’a yönelelim” demiş ancak başkan Ünal Aysal, “Böyle bir girişim şu aşamada Trabzonspor ile gerilime neden olabilir. Sezon sonunda Burak için görüşelim” cevabını vermişti.
BÜYÜK KOZ SELÇUK
Burak Yılmaz’ın Galatasaray’a transferini isteyenlerin başında Selçuk İnan geliyor. Sezon başında Trabzonspor’dan ayrılarak Aslan’a geçiş yapan Selçuk, saha dışında da yakın arkadaşı olan Burak’la yeniden aynı takımda buluşmayı çok istiyor. Selçuk’un Sarı-Kırmızılı ekipteki mutluluğu ve vereceği referans da, Burak Yılmaz’ı ikna etmek için Galatasaray’ın önemli bir kozu olarak duruyor.

EN CİDDİ RAKİP SEVİLLA
Burak Yılmaz için tüm imkanlarını seferber edecek olan Galatasaray’ın, bu transferdeki en büyük rakibi ise Sevilla... Milli golcü konusunda uzun bir süredir gizlilik içinde çalışmalarını sürdüren İspanyol kulübünün Burak’a yıllık 2.5 milyon Euro’luk bir teklif sunmaya hazır olduğu gelen haberler arasında. Sevilla, “5 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesine dayanarak sezon sonunda Trabzonspor’un kapısını çalmaya hazır.
HTSPOR / Erhan TELLİ