61SAAT ÖZEL HABER-Galatasaray’ı kendi evi TT Arena’da 2-1’lik skorla yenerek tarihi bir başarıya imza atan 1461 Trabzon’un Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay dikkat çeken açıklamalar yaptı. Galatasaray galibiyetinin mimarı Akçay, 1461’de ki geleceği ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile kıyaslanması konularını değerlendirirken, Galatasaray’ı da kupa dışına itmelerini sağlayan taktiği de anlattı.





BENİM TADIĞIM SADRİ ŞENER’İN DÜŞÜNCESİ DEĞİŞMİŞTİR!
Trabzon’da Türkiye genelinde 1461’in satılacağı yönünde ki iddiaların da değerlendiren Akçay, “Bence 1461 Trabzon satılmak ile ilgili bir strateji ortadan kalktı. Yasalar çıkışına izin vermiyor. O zaman geriye oyuncu yetiştirmek ve yarışmak kalıyor. Eğer bu takım Süper Lige çıkmayacaksa hedef koymada sorun mu yaşayacaktır? O zaman başka bir yöntem bularak oyuncuların hedeflenmesi sağlanabilir. O zaman belli manifestolar getirilir.
Profesyonel takım teknik direktörü Trabzonspor ile anlaşırken önüne bu manifestoları koyarsınız. Eğer bunu kurallara, manifestolara dökerseniz havada kalmaz ve oyuncu hedef olarak görmeye başlar. Bence misyonunu sürdürecektir. İhtiyacı da vardır.
Bizim 130 trilyon borcumuz var. Sayın başkanımız açıkladı. Benim o anda süre içerisinde tanıdığım Sadri Şener, bu kulüple ilgili düşüncesi değişmiştir yeni bir strateji geliştiriyordur diye düşünüyorum. İnşallah öyle olur” diye konuştu.







YETİŞTİRİCİ ANTRÖRENERE DÖNÜŞÜRÜM
1461’in Süper Lig’e çıkmayarak kendisinin de burada kalması durumunda yetiştirici bir antrenörü dönüşmesi anlamına geldiğini ifade eden Akçay, “Benim burada kalmam demek 1461’de yetiştirici olan bir antrenöre dönüşürsünüz. Bunun şartları farklılaşır. O zaman devreye uzun süreli kontratlar girer. Ekonominin değiştirilmesi düzeltilmesi girer. Alt yapı ve üst yapı planlamaları girer. O zaman çok detaylı bir projeye dönüşür” diye konuştu.