Elemeli maçların her zaman tehlikeli ve sürprizlere açık olduğu aşikardır. Bir gün evvelki Sivas, Galatasaray maçının sonucundan yola çıkarak, Şenol Güneş’in takımının dikkatli olmasını ve yakışanı yapmasını anlattığını düşünüyorum.

Trabzonsppr sahaya çıktığında kalede ve santraforda değisiklik olduğunu gördük. Tabiki teknik direktör tercihine yapabilecek bir şey yok. Demek ki bir gün evvelki Galatasaray maçından ders alınmadığı gerçeğini gördük.

İlk yarıda oynanan futbolu görünce maçın tesadüflere kalacağını da bir sporsever olarak anlamış olduk. İlk yarıda denk bir maç oldu. Hatta doğal olarak Trabzonspor’un daha da iyi oynadığını söyleyebiliriz. Ama gel gör ki koskoca 45 dakika da gol pozisyonu diyeceğimiz hiç bir şey yok! Hatta Trabzonspor’un yediği gol bile pozisyon değil. Tamamen kaleci hatası. Uzun zamandır oynamayan bir kaleci hata yapacaktır. Kimse kızmamalı.

İkinci yarıdaki futbolda değişen bir şey olmadı. Trabzonspor taraftarı ve sporsever ne bekliyor, şimdi Trabzonspor toparlanacak ve neticeyi değiştirecek. Ancak Trabzonspor’da futbol adına değişen hiç bir şey yok. Veya skoru değiştirecek gücü yok.

Trabzonspor mücadele adına her şeyi yapmaya çalışıyor ama Antalyaspor müthiş direniyor. Burak ve Aykut oyuna dahil olunca Trabzonspor biraz daha oturaklı oynadı. Neticesinde Olcan şahsi becerisiyle penaltı kazandırarak Burak’la beraberliğin gelmesine sebep oldu. Uzatmanın daha ilk saniyesi içinde Serkan’ın Mehmet Eren’i kontrol edememesi sonucu yeniden Trabzonspor mağlup duruma düştü. Takım fizik olarak da düşünce sonuç kaçınılmaz oldu.

Onur bu hataları yapacak. Çok doğal. Çünkü kaleci oynayarak toparlanır. “İlla Onur” diyenler Tolga’ya ve onu oynatan Şenol Güneş’e ne kadar haksızlık yaptıklarını anlamışlardır. Trabzonspor oynadığı futbolla maalesef ümit vermemeye devam ediyor.

Kupa önemliydi olmadı ama play-off daha da önemli.. Trabzonspor kadrosunu iyi hazırlamalı.