Galatasaray Kulübü, avukatı aracılığıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na ihtarname yolladı. Galatasaray çektiği ihtarnamede, önümüzdeki yıl Avrupa Kupaları'na katılamama riskine dikkat çekti.
Sarı kırmızılı kulübün avukatı Mahinur Dengiz tarafından Futbol Federasyonu'na çekilen ihtarnamede, "Eğer 58. madde ile ilgili alacağınız karar doğrultusunda UEFA, önümüzdeki yıllar için Türk takımlarını Avrupa kupalarından men ederse ve biz de bu sebepten dolayı kupalara katılma hakkımızı kaybedersek, bu durumun sorumlusu siz olursunuz. Bu durumda oluşabilecek maddi kayıplarımızı TFF'den talep etme hakkımızı saklı tutuyoruz. Bu konudaki hukuki girişimimizden vazgeçmeyeceğimizi bilmenizi isteriz" şeklinde bir ifadenin yer aldığı öğrenildi.
İhtarname TFF'ye, kulüp başkanları ile gerçekleştirilen toplantının başlamasından 10 dakika önce gönderildi.
MADDE 58
MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEME

1- Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır.
2- Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.
3- İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.
4- Anılan yasağın hakemler tarafından ihlali halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir.
YÜRÜRLÜĞE KONULMAK İSTENEN YENİ TALİMAT

1- Şike yaptığı belirlenen kulübe küme düşme cezası verilir. İhlalin ağırlığına göre de ilgili takıma her bir maç için ayrıca puan indirme cezasına verilebilir.
2- Şike girişiminin sahaya yansımaması halinde ilgili kulübe her bir maç için eksi 3 puan cezası verilir.
3- Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de yasaktır. Teşvik verdiği belirlenen kulüpler her bir maç için eksi 1 puan cezası ile cezalandırılır.
4- Teşvik girişiminde bulunan kulüplere ağır para cezası uygulanır.
5- Şike yapan kişiye ömür boyu hak mahrumiyeti, şike girişiminde bulunan kişiye ise her bir maç için 3 yıl hak mahrumiyeti cezası verilir.
6- Teşvik veren kişi her bir maç için 1 yıl hak mahrumiyeti, teşvik girişiminde bulunan kişi ise her bir maç için ağır para cezası ile cezalandırılır.