Trabzonspor’a sezon başında transfer olan ve taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Mehmet Ekici, futbolunu giderek geliştiriyor. Ancak Mehmet'in bu performansı İstanbul kulüplerinin de şimdiden iştihanı kabartmaya başladı. Mehmet ile yapılan son haberlerde Galatasaray'ın büyük pişmanlık yaşadığı kaydediliyor. 
Werder Bremen’den Trabzonspor’a gelen Mehmet Ekici takımın en önemli silahlarından biri haline geldi.

Almanya’da geçirdiği sakatlık sonrası uzun süre oynayaman Mehmet Ekici’yi Trabzonspor sezon başında 1.5 milyon Euro karşılığında aldı.

Trabzonspor’a transferinden yaklaşık 2 ay önce Galatasaray’ın da gündemine geldiği konuşulan Mehmet Ekici için çok konuşulacak bir iddia var.Futbolarena'nın iddiasına Galatasaray'ın yollarını ayırdığı Almanya sorumlusu Erdal Keser, Mehmet Ekici'nin sakatlığı nedeniyle bu transfere olumsuz rapor vermiş. Trabzonspor, Mehmet'i Galatasaray'ın elinden kaparken oyuncunun performansı göz önüne alındığında Galatasaraylı'ların bu tarz bahanelerin üzerine sığınması ise gayet doğal olarak görülüyor. Bu noktada hiç bir Galatasaraylı, Trabzonspor Mehmet'i inanarak bizim elimizden aldı diyemiyor...