Spor Toto Süper Ligi'nin 31. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi ile 56. kez karşı karşıya gelecek. Bordo-mavililer son 3 sezondur rakibine deplasmanda yenilmiyor.
Beşiktaş ve Sivasspor maçlarını kazanarak çıkış yakalayan Trabzonspor, başkent deplasmanında da bu çıkışını sürdürmek istiyor. İlk yarıda 2-1 yenildiği rakibi karşısında rövanşı almayı hedefleyen Bordo-mavililer rakibiyle bugüne kadar oynadığı 55 maçta 32 galibiyet elde ederken rakibi Gençlerbirliği ise 10 galibiyet elde etti. 13 karşılaşmada ise üstün olan taraf olmadı. Bordo-mavililer 108 golüne Kırmızı-siyahlı ekip 52 golle cevap verdi.

ANKARA'DA TRABZONSPOR ÜSTÜN.
İki takım arasında Ankara'da yapılan maçlarda Trabzonspor'un bariz üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında oynanan 27 maçta Bordo-mavili takım 13 galibiyet elde ederken, ev sahibi Gençlerbirliği ise 6 galibiyet elde etti. 8 maçta ise taraflar bir birlerine üstünlük kuramadı. Trabzonspor attığı 43 gole karşılık kalesinde 27 gol gördü. Bordo-mavili takım son 3 sezondur rakibine Ankara'da yenilmiyor.

EN FARKLI MAÇLAR
Bordo-mavililer ile Kırmızı-siyahlı takım arasında oynan maçlarda en farklı galibiyetleri Trabzonspor elde etti. Karadeniz temsilcisi, 1989-90 sezonunda Trabzon'da oynanan karşılaşmada rakibini 6-1 ve 1993-94 sezonunda 6-0'lık skorlarla yenmesini bildi. Gençlerbirliği ise Trabzonspor'a karşı en farklı galibiyetini 2006-2007 sezonunda Ankara'da oynanan maçta 3-0'lık skor ile elde etti.