Eskişehirspor karşısında oyuna istekli başlayan Trabzonspor, bu isteğini ilk 20 dakika boyunca sahada gösterdi. Konuk Eskişehirspor, Trabzonspor’un bu istekli oyununa, daha sakin davranarak karşılık verdi.

Alınacak 3 puanın, Trabzonspor’un konumunu ne kadar iyi hale getireceğini bilen bordo-mavili futbolcular, bir an evvel galibiyet golünü atmak için çok saldırınca, savunmada açık verdi. Emerson ilk yarıda adeta sahada sürününce, Kamara’nın önderliğindeki Eskişehirsporlu futbolcular, sol taraftan Trabzonspor’u yıktılar.

İlk 30 dakikaya girildiğinde kalelerinde 2 gol gören Trabzonsporlu futbolcular, bir anda şoke durumuna geçtiler. Ve ilk yarıyı bu şekilde tamamladılar.

İkinci yarıya baskılı başlamak isteyen Trabzonspor, takım oyunu, yardımlaşma ve kazanma isteği palyatif olunca, saman alevi gibi bir anda söndü. Eskişehirspor ise 2-0’ın verdiği rahatlıkla sahaya iyi yayıldı. Trabzonspor’un bu moralsizliğinden gayet iyi faydalandı.

Bordo-mavili futbolcular o kadar moralsiz bir haldeydi ki, bırakın hücum etmeyi, pas yapmayı ve kalelelerini bile savunamaz hale geldiler. Buna en güzel örnek de, yetenekleri son derece sınırlı olan Servet Çetin adlı Eskişehirsporlu stoperin, elini kolunu sallaya sallaya Trabzonspor ceza sahasına yaklaşarak attığı goldü.

Netice olarak; orta sahanın ortasında emniyet sübabı futbolcu olmayınca... Beklerin hücuma katkısını bırakın, savunmada kademe bile yapamayınca... Mağlup durumda olan bir takımın, kendi sahasında bile rakip ceza alanında topa vuracak futbolcusu olmayınca... Biraz ayıp olacak ama; bunlara Tolga Özkalfa’nın da ceza sahasında ele vuran topa “Devam” demesi eklenince... Zaten Trabzonspor’un kazanma şansı kalmıyor.

Trabzonspor camiasının, bu maçı derhal unutup, önündeki gerçeklere iyi bakması lazım.

Pahalı transferler yapılmış olabilir. Ama kadro yapısı doğru değil. Futbolda bir kere işler ters gidince, Servet’ten bile böyle bir gol yiyecek pozisyonlar ortaya çıkabiliyor.

Her zamanki gibi Trabzonspor, kritik ve önünü açacak bir maçta, 1996’da ve 2011’de olduğu gibi, sahadan boynu bükük çıkıyor.

Camia olarak gerçekleri görmekten başka çaremiz yok.