Trabzonspor'da genel menajerlik görevine getirilen Giray Bulak ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı. Törende konuşan Nevşat Şakar, Giray Bulak'ın Trabzonspor'da transfer çalışmalarını yürütmesi için genel menajer olarak göreve başladığını belirterek, "Kendisinin yapacağı görevler arasında alt yapı, 1461 Trabzon ve A Takım olmak üzere kulübün bütün transfer politikasını belilemek yer almaktadır. Teknik direktör Şenol Güneş'e bağlı olarak tamamen yetkilidir. Mali boyutunda yönetim kurulu ile görüşerek çalışmaları yapacaktır. Giray Bulak bizim kendi içimizden yetişen çok değerli bir hocamızdır. Onunla birlikte olmak bizi kulüp olarak mutlu etmiştir. Kendisi bize hiç bir şart öne sürmeden göreve hazır olduğunu söyledi. Trabzonspor'a faydalı ve iyi hizmetler vereceğine inanıyorum” dedi

Genel menajerlik konusunun şimdiye kadar geç kalınmış bir konu olduğunu ifade eden Şakar, "Bu konu geç kalmış bir konuydu. Bu çok daha önce hayata geçirilmesi gereken bir konuydu. Her nedense şimdiye kadar yapılamadı. Yönetim kurulu olarak isabetli bir karar verdiğimizi düşünüyorum. İsimler gidip gelse de bu kurumlar kalmalı. İsimler değişebilir ama bu kurum mutlaka hayat da olmalı ve sürdürülmelidir. Giray Bulak'a çok güveniyoruz ve bu işi yapabileceklerin içinde ilk sırada geliyor" diye konuştu.

"TRABZON’DA VE TRABZONSPOR’DA OLMAKTAN MUTLUYUM"
Trabzonspor’da genel menajer olarak göreve başlayan Giray Bulak imza töreninde yaptığı konuşmada şehrinde ve Trabzonspor’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Trabzonspor’un ülkenin ve dünyanın önemli kulüplerinden olduğunu belirten Bulak, "Trabzonspor ülkemizin ve dünyanın çok önemli bir kulübü, bu kulüpte çalışmak ve hizmet ederek katkı sağlamak beni son derece mutlu edecektir. Artık gelişen dünyada endüstriyel futbolda, futbolun saha içinden çok dışının daha önemli bir hale geldiği bir gerçek. Bundan dolayı kulüplere katkı sağlamak, kulüpleri geliştirmek ve büyütmek son derece önemli. Saha içersinde çalışan futbol adamlarının bu görevlerde bulunması büyük bir avantaj. Bu görevi çok kabullenerek ve severek kabul ettim. Bundan sonra kulüplerin geleceği artık tamamen sahanın dışıdır. Trabzonspor hem ismiyle hem başarısıyla bunu çok iyi kullanıp, çok daha farklı noktalara ulaşacaktır. Trabzonspor alt yapısı, 1461 Trabzon ve A Takımın transfer politikasını belirleyeceğiz, transferlerde yönlendirici olacağız. Oyuncuların alımı satımı bize bağlı olacak. Bunu başardığımız takdirde kulübümüze çok büyük katkılar sağlayacağız" şeklinde kaydetti.

”ŞENOL GÜNEŞ 10 YIL BURADAYSA BENDE 10 YIL ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYARIM”
Şenol Güneş'e bağlı olarak çalışacağını söyleyen başarılı teknik adam, "Eğer Şenol Güneş 10 yıl buradaysa bende 10 yıl Şenol hoca ile çalışmaktan onur duyarım. İnsanlar farklı bir imaj çıkacak gibi algılama içersinde olabilir. Biz tamamen sahanın dışındaki görevleri yapacağız. Bunun dışında oyuncu alışverişlerini hocamızla bir diyalog içersinde yürüteceğiz. En katkı sağlayan isimleri hocamıza sunacağız. Bugün bunu hemen başarmak mümkün değil. Bu konuda geç kaldık çünkü geç anlaştım. Daha önce anlaşabilseydik daha donanımlı olurduk. Bizim bundan sonra yapacaklarımız çok önemli, bölgeye yöneleceğiz. Bölgemizde ve ülkemizde oyuncu arayacağız. Türk oyuncular artık çok kıymetli oldu. Türk oyuncusu bulmanın çaresini arayacağız ve Türkiye'de çok oyuncu var. Bu çalışmaları bir diyalog içersinde yürüteceğiz. Herkesin bir birinden haberi olacak şekilde yapacağız. İşin ekonomik boyutunu yönetim kurulumuza sunacağız. Siz çok iyi oyuncu bulursunuz ama pahalı olur yönetim almayabilir. Bizim işimiz daha genç daha dinamik oyuncuları bulabilmek olmalı. Yarışmayı böyle sürdürmeliyiz" diye kaydetti.

“ŞENOL GÜNEŞ’DEN SONRA GELECEK İSİM BANA BAĞLI ÇALIŞACAK”
Bir basın mensubunun 'Şartların farklı gelişmesi halinde Giray Bulak sahaya inecek mi?' sorusuna ise başarılı çalıştırıcı, "Ben şunu çok açık ve net söylüyorum. Kafamızda hiç bir soru işareti yok. Ne benim var, ne Şenol hocanın, ne yönetimin. Tabiki hocamız çalıştığı sürece ben burada genel menajer olarak çalışırım. Yönetimin tasarrufu olur 'sahaya in' derse o zaman ne yapabiliriz, o günün şartları içerisinde bunu konuşabiliriz. Eğer Şenol Güneş ayrıldıktan sonra buraya bir teknik direktör gelecekse bunun sorumlusu ben olacağım. Ben şu anda Şenol hocaya bağlı çalışıyorum ama bundan sonra gelecek olan isim bana bağlı olarak burada çalışacak. O bakımdan ben sahaya inmeyi çok düşünmüyorum ama olağanüstü bir durum gelişirse o zaman bunu değerlendiririz. Aykut Kocaman ve Ünal Karaman gibi isimlerde genel menajerlikten farklı pozisyonlara geçen isimler oldu. Dünya kulüplerinin yapması gereken neyse bizim ülkemizde de bu oldu artık. Böyle bir müessesenin burada olması kulübün yararınadır" dedi.