Fenerbahçe'nin Giuliano transferiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Trabzonspor'un oyuncu için devreye girmesiyle belirsizleşen transferde Sarı-Lacivertliler, satın alma opsiyonuyla kiralık olarak anlaştığı Giuliano için teklifini 7 milyon euro bonservis ile revize etmişti.

Transferde son anda devreye giren Bordo-Mavililer, Zenit'le 10 milyon euro karşılığında el sıkışmıştı. Milliyet’in haberine,  bu tranfserde Manchini’nin etkili olduğu ileri sürüldü.  Transfer sürecinde Zenit'in yeni hocası Roberto Mancini, kadro planlamasını öne sürerek takımda düşünmediği Brezilyalı yıldıza Fenerbahçe tavsiyesinde bulundu. Mancini'nin Giuliano'ya "Kariyer planlaman adına Fenerbahçe senin için daha doğru tercih olur." şeklinde telkinde bulunduğu öğrenildi.

MANCHİNİ Mİ ETKİLİ OLDU?
Brezilyalı oyuncu, transfer süreciyle ilgili olarak ise "Evet zor bir transfer süreci oldu. Ancak bu zorluk süreci bizim kontrolümüzün dışında oldu. Fenerbahçe'nin teklifini ilk duyduğumda zaten 'Evet' demiştim. Tüm çabamı buraya gelmek için gösterdim. Fenerbahçe, her zaman zirvede olmayı hedefleyen bir kulüp. Kariyerimde bir adım daha öne çıkmak istiyordum. O yüzden burayı seçtim." açıklaması yaptı.

"TRABZONSPOR, FENERBAHÇE'DEN DAHA İYİ TEKLİF YAPTI"
İmza töreninden sonra kulüp televizyonuna konuşan Brezilyalı oyuncu, "Fenerbahçe'ye imza atmadan önce Trabzonspor'un Zenit'e bir teklifi vardı. Hatta maddi olarak Fenerbahçe'den daha üst düzeydeydi. Kulübüme giderek 'Bir yere imza atacaksam bu Fenerbahçe olacak.' dedim." ifadelerini kullandı.

"GIULIANO OLARAK TARİH YAZMAK İSTİYORUM"
Giuliano, Alex'e benzetilmesiyle ilgili olarak konuştu. Brezilyalı oyuncu, Alex'in idol olduğunun altını çizerek "Alex ile saha içinde çok farklı oyuncularız. Onun pozisyonunda oynayacağım için çok büyük sorumluluklarım var. Bunun farkındayım. Alex'le gelmeden önce konuştum ve başarılar diledi. Alex idol bir oyuncu fakat ben Giuliano olarak burada tarih yazmak istiyorum. O, klasik bir 10 numaraydı. Artık günümüz futbolunda böyle oyuncular kalmadı. Kanat ve 9 numaranın arkasında oynayabilirim." yorumunda bulundu.