Trabzonspor’un transferi konusunda Zenit ile sözleşme imzaladığı ve oyuncu ile de prensip anlaşmasına varmasına rağmen dün Fenerbahçe ve Zenit tarafından transferi açıklanan Giuliano’nun Türkiye haklarını elinde bulunduran menajeri Yasin Turan Beyaz Futbol’a telefonla bağlanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yasin Turan, Zenit’in ‘Oyuncuyu Fener’e sattık’ açıklamasından sonra Trabzonspor’un haklı olarak FIFA’ya gittiğini ifade ederek, “Fenerbahçe’nin Giuliano ile sözleşme imzalarken çektiği fotolar resmi belgeler değil. Şu duruma göre Giuliano’nun Türkiye’de oynayamama durumu var. Bakalım neler olacak. Giuliano, benimle Trabzonspor için görüşmek için anlaştı ve sonra kendisi de Trabzonspor ile anlaştı. İlk teklifi Fenerbahçe mi yaptı bilmiyorum ama Giuliano bana Trabzonspor ile görüş dediğinde ortada Fenerbahçe yoktu.” dedi.

Trabzonspor’un Giuliano ile görüştükten sonra Zenit ile de görüştüğünü ve anlaştığını söyleyen Turan, “İmzalarda atıldı. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, benim oyuncudan yetki aldığıma dair video istedi ve o videoyu çektik. Trabzonspor yasa dışı hareket yapmadı. Zenit’le görüştü ve evrakları imzaladı. Burada sıkıntıyı Zenit yaşayacaktır. Zenit bize Fenerbahçe’den bahsetmedi. Giuliano Trabzonspor’u istiyor dendi ve yetkiler verildi. Trabzonspor bu konuda haklı. Trabzonspor hem bizle hem de Zenit ile anlaştı imzalar atıldı. Sonra oyuncu Fb için İstanbul’a geldi. Trabzonspor, Zenit’ten aldığı resmi evraklarla FIFA’ya gidecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Trabzonspor, yaşanan olayla ilgili FIFA nezdinde hukuki süreç başlattığını resmi sitesinden duyurdu.