Sırbistan'ın Krusevac Mladost Stadı'nda oynanan karşılaşmada Hüseyin Göçek orta hakem olarak görev alırken, yardımcılıklarını Cem Satman ve Kemal Yılmaz yaptı, 4. hakem ise Mete Kalkavan'dı.

Gergin bir seyirde giden ve oldukça sert geçen maçın uzatma dakikalarında film koptu. Çünkü ilk maçtan 1-0'lık avantajı olan İngiliz temsilcisine üstünlük kuramayan Sırbistan ekibi, uzatmalarda bir de gol yiyince dağıldı, tribünlerin de etkisiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Maç boyunca sahaya meşaleler atarak oyunun durmasına neden olan Sırp taraftarlar bu golün ardından ırkçı hareketlerde bulundular. Irkçı tezahüratlar ve maymun seslerinin çıkartıldığı iddiasıyla tepki gösteren İngilizler'le bazı Sırp oyuncular ve antrenörler arasında tartışmalar çıktı. Tottenham'ın siyahi yıldızı Danny Rose'a yönelen ırkçı saldırılara rağmen, Göçek'in kararı ise herkesi şaşırttı. Olaya tepkisini gösteren Rose maçın bitiş düdüğünün ardından Türk hakemden kırmızı kart gördü.

Bu arada Sırbistan takımının uluslararası futbol organizasyonlarından men edilmesini isteyen İngilizler, Hüseyin Göçek'e de gösterdiği kırmızı kart nedeniyle sert eleştirilerde bulundu. Göçek maç boyunca gergin oyunu sarı kartlarıyla kontrol etmeye çalışmış ve 10 kez sarı kartına başvurmuştu. Bu arada ırkçı olaylar nedeniyle UEFA'nın Sırbistan'ın ağır bir ceza vermesi bekleniyor.