37 yaşındaki oyuncu, Rus basınına verdiği röportajda, takımdaki geleceği ve teknik direktörü hakkında çarpıcı konuştu.

Rubin Kazan'ın bu sezonki kötü performansında sadece Gracia'nın etkisi olmadığını vurgulayan Gökdeniz, "Tabii ki, tek suçlu o değil. Bunun yanı sıra, taktikleri seçen ve düzeni belirleyen o. Takım ruhundan ve mücadeleden sorumlu olan kişi ise teknik direktördür. Kendi başına çalışıyordu. Kulüp başkanı ve sportif direktör işine müdahalede bulunmadı" dedi.

"Geçen yıl, Rubin'i bir Rus Teknik Direktör çalıştırmalı demiştin. Takıma yardımcı olabilecek teknik direktörler var mı?" sorusuna yanıt veren Gökdeniz Karadeniz, "İsim vermeye ve onlar hakkında konuşmaya hakkım olmadığına inanıyorum" dese de, daha sonra şu açıklamayı yaptı: "Rubin Kazan bazı Rus teknik direktörler bulabilir. Mesela, her zaman söylediğim gibi Kurban Berdyev, yardım edebilir. CSKA Teknik Direktörü Viktor Goncharenko, iyi bir teknik adam. Sergei Semak da bir opsiyon ancak henüz yardımcı antrenör konumunda. Yani, yabancı teknik adamın alternatifleri bulunabilir"

Rus futbolunun göründüğü kadar kolay olmadığını vurgulayan Gökdeniz, "Gracia'yı eleştirmeyeceğim veya teknik direktörlük yeteneklerini sorgulamayacağım. Bu beni tarzım değil ve iyi gözükmez. Fakat şunu söyleyebilirim: "Rubin, Gracia ile başarılı olamaz. Bu benim düşüncem. Belki birisi benim yanıldığımı bulabilir" diye konuştu.

Rostov ile yaptıkları maçın ardından İspanyol teknik direktör Gracia ile görüştüğünü söyleyen Gökdeniz, "37 yaşındayım ve ne düşündüğünü biliyorum. Rostov ile yapılan maçın ardından idman vardı ve ben de maçta forma giymeyen oyuncularla birlikte çalıştım. Salı günü Javi'nin odasında etkin bir görüşme yaptık ve ona "Artık takımla birlikte çaışmak istemiyorum" dedim. O da bana, "Seni halen ilerleyen maçlar için düşünmüyorum. Kişisel özelliklerin hakkında bir şey söylemiyorum" dedi. Ben de, "Rubin'i çalıştırmaya devam edeceksen, takımdan ayrılmayı düşünmeye başlayacağım" dedim. Bir yıl daha oturmak istemiyorum" ifadesini kullandı.

İki veya üç tane seçeneği olduğunu söyleyen tecrübeli futbolcumuz, "Tabii ki var. Nerede mutlu olacağımı tahmin edebilirsiniz ancak bu durum yüzünden kırıldım. Rubin benim için çok önemli. Benim takımım. Rubin'i içtenlikle seviyorum ve bu nedenle kulüpten ayrılamıyorum. Ayrılmak, en kolay yol olurdu" dedi.

Rubin Kazan'ın yabancı teknik direktöre hazır olmadığını vurgulayan Gökdeniz, "Evet, zamanı değildi. Buna hazır değildik. Belki bir zaman sonra kulüp bundan faydalanabilir ancak şimdi değil. Yazın yeni bir takım yarattık, ligi bilmeyen bir teknik direktör aldık ve zor zamanlar geçirdik" dedi.

Rubin Kazan'dan teknik direktörlük teklifi gelmesi durumunda kabul edip etmeyeceği sorulan Gökdeniz Karadeniz, "Daha zamanın gelmediğini söylerim. Daha erken ve halen bir kulüp bulmalı ve yardımcı antrenör olmam gerekiyor. Fakat şu an tecrübem yok. Çok erken" yanıtını verdi. 

Teknik direktör Javi Gracia ile çalışmayacağının altını çizen Gökdeniz, "Evet, çalışmayacağım. Bunu kendisine anlattım. Fakat, örnek vermek gerekirse, şöyle bir opsiyon da var. Rubin Kazan'da kalırım ve rezerv takımda oynarım. 1 yıl daha sözleşmem var ve gitmek istemiyorum. Oynamaya hazırım. Yatıp dinlenen ve parasını alan tembel insanlar var ancak ben bunu yapamam. Bu nedenle, savaşacağım neresi olursa orada oynamaya hazırım. Rubin Kazan'da neredeyse 10 yıl geçirdim ve kulüpten çıkıp gitmeyeceğim. Birçok kez söyledim; Kazan'ı, Tataristan'ı seviyorum. Rusya'yı ve milli takımı seviyorum. Fakat bu işe yaramazsa, ne yapabilirsin ki?" dedi. (Ajansspor)