Türkiye-Tataristan heyetler arası görüşmeTBMM Başkanı Cemil Çiçek, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov'la görüştü.

Kazan'daki Cumhurbaşkanlığı Rezidansında gerçekleşen görüşmede konuşan Çiçek, Tataristan'ın, Türkiye- Rusya ilişkilerinde köprü görevi gördüğünü söyledi.Çiçek, Tataristan'ın Türkiyeiçin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bizim bir çok yönden ortak taraflarımız var, bir çok konuda birbirimizle etle tırnak gibi bir kaynaşma içerisindeyiz. Bu da bizim gururla ifade edeceğimiz bir husus. Bu nedenledir ki Türkiye-Rusya ilişkileri söz konusu olduğunda Tataristan'a ayrı bir sayfa açmamız ve bu sayfaya güzel şeyler yazmamız gerekiyor" dedi. Çiçek ve Minnihanov'un baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede Trabzonspor'un eski futbolcusu Gökdeniz Karadeniz'de hazır bulunurken görüşme sonrasında Trabzonlu futbolcu Minnihanov'a ve Cemil Çicek'e 61 numaralı Rubin Kazan formalarını verdi. Konuyla ilgili twitter sayfasından Karadeniz, "Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov 'a ve TBMM Başkanımız Cemil Çiçek'e giydiğim 61 numaralı formamı hediye ettim. " açıklamasında bulundu