61SAAT SPOR SERVİSİ

Saral, Akyazı Stadı’nun açılış tarihinden takımın son durumuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

AKYAZI STADI’NDA RESMİ TARİH 18 ARALIK
Akyazı Stadı’nın açılışıyla ile ilgili olarak resmi tarihin belli olduğunu söyleyen Saral, ‘’İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Enerji Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, Akyazı Stadı için 18 Aralık’ta resmi tarih açıkladılar. Bu demek oluyor ki 18 Aralık’ta resmi açılış yapılacak. Trabzonspor olarak ne zaman maç oynarız net bilmiyoruz ama yüzde 80 Antalyaspor maçı ile biz kulüp olarak açılış yapacağız. Havam muhalefeti ters gider başka sorunlar çıkar ona göre tarih değişkenlik gösterebilir. Bunları takip etmek gerekiyor’’ dedi

LOCA SATIŞLARI YÜKSEK, KOMBİNE AZ
Loca ve kombine satışlarıyla ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Saral, ‘’İki kısmı ayırırsak loca satışlarında yüzde 80’inin satışını gerçekleştirdik diye biliyorum. Kombinelerde maalesef düşük. Bunun nedeni bu aldığımız başarısız sonuçlardır. Kombine satışlarında kırılmaya sebep oldu. Kombine satışımız devam ediyor. Bizim orada başkanımızın talimatıyla amatör sporculara öğrencilere üyelik ve kombine çalışmamız var. Stadımızın dolmasını istiyoruz. Olağanüstü bir yatırımdır bu dolgusu ile beraber. Bu atmosferde Trabzon insanının deşarj olmasını istiyoruz gerek fiyat gerek ödemeler bu konuda kulüp olarak esneklik gösteriyoruz. Başkanımız son derece duyarlı her kesime ulaşabilmek adına başkanımızın talimatları ve çalışmaları devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.

AKYAZI STADI HENÜZ TRABZONSPOR’A DEVREDİLMEDİ
Akyazı Stadı’nın Trabzonspor’a henüz devredilmediğini ifade eden Saral, ‘’Tribün ısıtması Galatasaray stadında daha sonradan yapıldı. Bizim stadyumumuzda bu büyük bir kompleks büyük bir yatırım burası ihaleye çıkarken bu içinde yoktu. Biz defalarca yazı yazdık ancak bunu yaptıramadık. Dolayısıyla biz teslim aldıktan sonra bakanlığın bize verdiği söz ile eksikleri birlikte tamamlarız diye bize destek oluyor. Bu çalışmayı da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile beraber tamamlayacağız. Ancak bu maç oynamamıza aksamasına neden değil. Stadın yetkileri henüz bize devredilmedi. Devredildiğinde tüm eksikleri Trabzonspor kulübü olarak tamamlayacağız’’ dedi.

TRABZONSPOR HUZUR VE MUTLULUK VERECEK
Trabzonspor’un huzur ve mutluluk vermesi için projelerinin olduğunu söyleyen Saral, ‘’Trabzonspor kulübü kökleri asaleti olan büyük bir camiadır dolayısıyla bizim yaptığımız küçük sosyal projeleri camianın duruşunu ve geçmişin yanında yapılması gerekenlerdir. Belki yoğunluk belki süre gelen çalışmalardan bu zaman kadar atlanmış olabilir veya yapılmış tanıtımı yapılmamış olabilir. Trabzonspor’un amacı bir nebze olsun insanlara huzur mutluluk ve ahlak katabilmektir. Büyük camialar bunlar için vardır insan için vardır. Bizde barış huzur ve engelli projesi yaptık 61 engelli kardeşimizi ağılardık Avni Aker’de misafir ettik. Burada 81 ilde 81 şehit yakınımızı Trabzonspor’da ağırlayacağız. 15 Temmuz kalkışımın başarısızlığa uğramasının en büyük aktörlerden şehit Ömer Halisdemir ve ailesinle görüşmek yaptık ve onur misafirimizdir dedik. Zaman içerisinde daha iyi projelerimiz olacaktır’’ şeklinde konuştu.

‘SEZON SONUNDA AVRUPA KUPALARI GİDECEĞİZ’
Trabzonspor’un sezon sonunda Avrupa kupalarına giden bir takım olacağını belirten Saral, ‘’Biz bu yıl yeni transferlerimizle eski takımımızın kaybetmiş olduğu değerleri geri kazanmak istiyoruz. Biz takımızın oturması için çalışıyoruz. Hocamız çok başarılı ve tecrübeli bir teknik adamdır. Biz lige bu şekilde başlamayı düşünmedik. Biz kötüyü önce gördük örnekler çoktur çok iyi başlayıp sonra götüremeyen olanlar oldu.  Biz kötüyü önce gördük önce yaşadık diriliş diyoruz Akyazı Stadı ile birlikte. Hocamızda uğraşıyor Rizespor maçında Anadolu kulübümüzü komşumuza karşı iki kez öne geçip beraberlikle sonuçlanmasını istemezdik böyleymiş. Daha iyi bir takım olacağımızdan eminimiz. Hocamıza güveniyor ve destekliyoruz. Bu yılın sonunda kesinlikle Avrupa Kupaları’nda boy gösterecektir. Çok güçlü bir takım kuruyoruz’’

‘GELECEĞİN 10 YILLIK TAKIMIN TEMELLERİNİ ATIYORUZ’’
Trabzonspor’un geleceğini sağlam temelleri üzerine oturmak adına çalışmalar yapıldığını açıklayan Saral, ‘’Geleceğin 10 yıllık takımının temellerini atıyoruz. Reklam geliri olarak, marka değeri olarak, yönetim olarak, hoca olarak, futbolcu olarak her koldan bir mücadele ve diriliş hamlesindeyiz. Ektiğimiz tohumların karşılığını alacağız. Beklenti var ve bizde beklenti içerisindeyiz. Bu kulübü sağlam emin adımlarla ilerlemek için sağlam adımlar atmak zorundayız’’ dedi.