Siyasi ve Yıldırım Demirören Federasyon’un şikeyi örtmek için uğraşmalarına rağmen mahkemenin “F.Bahçe şike yaptı” kararı sonrası gözlerin çevrildiği UEFA,  Türkiye’deki şike ile ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor. Mahkemenin F.Bahçe’nin şike yaptığına hükmetmesinin ardından UEFA Disiplin Kurulu’nun bugün Nyon’da yapacağı toplantıda Sarı-Lacivertli kulübe ceza vermesi bekleniyor.

TRABZONSPOR TERTEMİZ
Trabzonspor’un şike davasından tertemiz olarak çıkması F.Bahçe ve Beşiktaş’ın şike yaptığına mahkemenin hükmetmesinin ardından UEFA’nın adil bir karar ile şike yapanları ‘sıfır tölerans’ ilkesiyle birlikte ağır bir yaptırım uygulayarak emsal bir karar vermesi bekleniyor. F.Bahçe ve Federasyon ve UEFA’da şikeyi kapatmak için uğraşan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’e rağmen UEFA kulislerinde 2-3 yıl arasında bir cezanın F.Bahçe’ye verilmesinin beklendiği dile getirildi.

GÖRELİM SIFIR TÖLERANSI
Şampiyonlar Ligi kuralarına F.Bahçe’yi alan ve bunu mahkeme kararını beklemek için yapan UEFA’nın adil bir karar ile şikenin örtbas edilmesine göz yummaması bekleniyor. Trabzonspor’da bu yönde UEFA’ya ciddi bir raporlar ile bilgier göndererek kararın adil bir şekilde alınmasının şikenin örtülmesi için uğraşanlara hakettiği cevabın verilmesini istedi. Şimdi Türkiye’nin gözü bugün UEFA’da olacak. Herkesin inancı mahkemenin ‘şike yaptın’ dediği F.Bahçe’nin ceza alması.