Maç sonrası kırmızı-mavili takımın milli futbolcusu Ahmet İlhan'ın gözyaşlarına engel olamadığı fotoğraf, basında geniş yankı uyandırdı. Trabzonsporlu meslektaşlarının teselli ettiği yıldız futbolcu, o duygusal anlar ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. 

Trabzonspor deplasmanında çok iyi oynadıklarının ifade eden Ahmet İlhan, "Son beş dakikada iki gol yedik. Takımın olduğu konum itibari ile bize hiç yakışmayan bir yerdeyiz. İstemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Şanssız yenilgi nedeniyle maçtan sonra bir duygu boşalması oldu" diye konuştu
"Takımda Yılmaz Vural geldikten sonra ne değişti?" sorusuna Ahmet İlhan şu yanıtı verdi: "Tolunay hoca ile çok büyük bir başarı yakaladık geçen sezon. Bu sezon başı UEFA Avrupa Ligi elemelerinde penaltılarla grupların kapısından döndük. Geçen sezon 50 puan alıp kulüp tarihinde en çok puanı toplamıştık. Bu sezon başından beri bir şanssızlık var üzerimizde. Biz çok iyi bir takımız. Buralarda olacak bir takım değiliz. Yılmaz hocanın gelişiyle daha çok hücum oynamaya başladık."
Ahmet İlhan, A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Elemeleri'ndeki şansı ile ilgili ise "Milli Takım'a gittiğim dönemde sakatlandım ve 4 ay futboldan uzak kaldım. Sağlığıma tekrar kavuştum. Performansımı üst düzeyde tutup tekrar Milli Takım’a gitmek istiyorum. Kazanabileceğimiz maçlar var önümüzde. Mart ayında oynayacağımız maç çok önemli bizim için. Kazanırsak önümüz açılır. İmkansız diye bir şey yoktur" yorumunu yaptı.
Transferi hiç düşünmediğini vurgulayan Ahmet İlhan, "Öncelikle takımı şu durumdan kurtarmak istiyorum. Transfer konuşmak için çok erken. O işler ile menajerim ilgileniyor. Önümüzde çok çok önemli 12 maçımız var. İçeride oynayacağımız maçlarda stadımızı dolu olarak görmek istiyoruz. Bizden desteklerini esirgemesinler. Onlarla birlikte geçen sezon neler yapabileceğimizi gösterdik. Bize güvenlerini yitirmesinler. Biz iyi, dürüst ve karakterli bir takımız" şeklinde konuştu.

Skorer-Kubilay Öztürk