Güneş'in basın toplantısından satır başları;

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Öncelikle kötü haberle başlamak istiyorum. Hepimizi üzüntüye boğan ir durum oldu. Askerlerimizi kaybettik. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınları başsağlığı.. Ediz'ide bir futbolcu olarak sahada kaybetmek son yıllarda hep beraber gördüğümüz olay. Maalesef futbolda yeni dönem oldu. Bu kadar muayeneye rağmen futbolcuları kaybettiğimiz bir dönemdeyiz.
Maalesef Türkiye'nin üzerinde olan sıkıntıları yeniden görmek zorunda kalıyoruz.
Milli Takımın maçlarında da başarılar diliyorum.

SÖYLEDİKLERİMİZ İLE ALGILANAN FARKLI
Sizin de beklediğiniz bir toplantı yapıyoruz. İlk ağızdan bu bilgileri vermeye çalışıyoruz. Geçen hafta toplantı yapmıştık, biz yine yapıyoruz. Bizim söyeldiklerimizle algılanan farklı olunca yine toplantı yapıyoruz.

UMUTSUZLUK OLDUĞU GÖRÜLÜYOR
Öncelikle kafadan elenmek üzücü bir olay. İki maçta da rakipten üstündük ama baktığınızda elenen takım olduk. Lig maçında da 4 puan başarı hanesine yazıldı. Sonuç olarak yansıyan duruma baktığımızda bir umutsuzluğun olduğu görülüyor. Bunları başka mazeretle yapmaya gerek yok. Sorumlusu benim.

HAZIRLIK DÖNEMİNDEKİ OLUŞAN TABLO
Yeterli olmayan oyunumuz sonuca yansıdı. Hazırlık dönemimizde oluşan tabloyu ilk karabükspor maçında da kötü kullandık. Özellikle beklentiye cevap vermememek baskıyı ve güvensizliği arkasından getirdi. Bu dönemde geçmişteki sorunları açıp kulanmak mazeret değil. Kadro ne olursa olsun bu maçları alacak bir kadro olmalıydı.

SAKATLIKLAR NE DURUMDA
Bu dönemlerde Giray, Olcan, Volkan ve dün itibari ile Soner'in sakatlığı oluştu. Zeki'de dün sakatlandı. Yine milli takıma giden oyuncularımız var. Dolayısı ile az sayıda oyuncularla burda çalışıyoruz. Cumartesi günü 1461 ile maç yapacağız. Şuanda 11 oyuncu var. Dolayısı ile eksik kalanları da onlardan tamamlayabiliriz.

FUTBOLCULARIN KAFASI KARIŞTI
Dün itibari ile transfer sezonu doldu. Bu noktada da olumsuz etkilenen bir takımız. Dolayısı ile futbolcuların oyuncularının sahada olmayan bir noktayı bitirmiş olduk. Ama herkes profesyonel olarak görevini yapacaktır.

OYUNCULARIN BEKLENTİSİ NE DURUMDA
Oyuncuların da kendisinin de beklentisinin altında olması sahada ki güvensizliği biraz daha arttırdı. Bunun için analiz yapıyoruz. yol göstermeye çalışıyoruz. Bunun için sorunu olduğu gibi kabul etmeyip sorunu nasıl çözerize gidiyoruz. Sadece takımda değil şehir içinde bir sıkrıntı olduğu görüyorum. Kaybeden de kazanan da bizim Trabzonspor'umuzdur. Ama bunun için spekülasyon yapıp daha kötüsünü yol açmak Trabzonspor için fayda sağlamaz.

KAMUOYUNDAKİ SPEKÜLASYONLAR
Kamuyounda saha sonuçlarından hoca ve yönetim içerisinden bir spekülasyon oluşuyor. Bunun saha sonuçlarının yönetimle ilgili yok. Benim sorumluluğum var. Bizim üzerimizden yönetime vurmak doğru değil. Bu Trabzonpor'a zarar verir. Eleştiriler gayet normaldir bende buna saygı duyacağım.

BEN FUTBOLCUYA FATURA KESMEM
Benim futbolcuya fatura kestiğim dönem yok. Oyuncunun görevini iyi yapması gerekiyor. Ama bütün suçu oyuncu ve yönetime attığınız zaman bizim varlığımızın bir anlamı kalmıyor. Benim ağzımdan oyuncuyu hedef göstermek veya yönetimi suçlama anlayışı yoktur. Düşüncelerim var ve bunları paylaşıyorum.

SİVAS MAÇINDAN BEKLENTİSİ NE DURUMDA?
Sivas maçının yeni bir dönem olacağını düşünüyorum. Bizim oyun anlayışımızdaki tempo yukarı çıkınca daha da iyi olacağını düşünüyorum. Özellikle gol sorunun biraz daha fazla arttı. Bu da öncdeki oyuncuları ço değiştirmek zorunda kaldık bundan dolayı da olabilir. Bu değişimlerin hepsi istediğimiz sonuçları yansımadı. Özellikle hucumda gol bulmada ve pozisyon yaratmada sorun oldu.

OYUNCULARA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREK
Oyuncularımıza sahip çıkarsak çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Benim söylemeye çalıştığım düşünce oyuncalara sahip çıkılma duygusu verillmeli.

KİN VE İNTİKAM DUYGULARI
Bu takım tüm Trabzonluların. Bütün yöneticiler değerlidir. Bunlar üzerinden bir spekülasyon yapılmaya çalışıldığını görüyorum. Kin ve intikam duyguları kimseye yarar getirmez.

HESAP GÖRME YERİNE KATKI YAPMAKTA FAYDA VAR
Oyun keyfimizi seyir keyfimizi arttırmak istiyoruz. Bu bana düşen bir iş. Bende elimden geleni yapmaya çalışacağım. Hesap görme yerine bana göre katkı yapmak daha faydalı olur.

İŞ YAPAN KADRO
Trabzonspor'un ihtiyacı oludğu dönemde geldim. 2,5 yıl geçti. Bu dönemde de sıkıntılar oluştu. Bunları hep birlikte aştık. İş yapan bir kadro varsa desteğini esirgemek hiç kimseye yarar vermez.

KADRO BÜYÜK DEĞİŞİKLİĞE UĞRADI
Kadromuz büyük bir değişikliğe uğradı. Şartların ne olduğunu bir daha söylemek istemiyorum. Bu değişiklik isteseniz de istemeseniz de oldu. şuanda elimizde 12 tane yabancı olmak üzere 28 oyuncu var. Belki biraz daha dar olsa daha iyi olurdu. Bunu sorun haline getirmek yerine nasıl yarıştırmamız gerektiğini düşünmeliyiz.

YABANCI SAYISI FAZLA
3 Temmuz süreci Trabzonspor'a zarar verdi. Elimizdeki yabancılar kötü oyuncular değil. Ama sayının fazla olması hem onlara hemde ize zarar veriyor.

SON ANA KADAR GİDECEK OYUNCU VARDI
Transferde son ana kadar gidecek oyuncu kalabiliyor ve bu budurmadn etkilenebiliyor. Kaybettiğimiz oyuncuların yerine yenisini aldığımızda onların yerini alması gerekiyor. İskelet kadroyu tam oluşturamadık. İlk geldiğimizde şampiyonluğa oynayan kadro ile şuanki kadronun aynı değil.

KANAATLERİNİ YÖNETİMLE PAYLAŞTI
Kedimle ilgili kanaatleri yönetimle paylaştım. Orda kapattı. Benim hangi koşulda olursa olsun işime dört elle sarılırım. Beni üzen şey Trabzonspor'un saha sonuçları. Benim beklentim Trabzonspor'a yakışan futbol oynatmak. Bizim daha iyi futbol oynamamız gerek. Benim çalışmamla ilgili sorun yok. İşimi iyi yaparım.

FUTBOLCULAR TRANSFER SEZONUNDA ETKİLENDİ
Mesela bu sene yabancı futbolcularla ilgili olarak gidecek gelecek sorun oldu. 6+2 olduğunda oyunculara bu noktada iyi de olsa kadroya giremeyeceklerini söyledim. Dolayısı ile bu dönemi bu noktaya geldik. Antep maçında Sapara'yı oynatalım oynatmayalım derken kafası karışık mı soru işareti.

ADRİAN OYNAMA SAVAŞI VERMİYOR
Adrian'ın oynamaması oynama savaşı vermemesi onu geri itiyor. Hazırlıtk döneminde iyiyken Alanzinho, Sapara ileri çıkınca o geride kalıyor. Kadroya girme savaşı vermezseniz sıkıntı oluşuyor. Yerli oyuncular için de aynı şekilde onların bu dalgalanmadan etkineldiği düşünülebilir. Volkan'ın da Halil'in de ismi geçti transfer sezonunda. Sonucunda oyuncu ondan mı etkinlendi bilinmiyor. Çünkü hazırlık döneminde iyi çalıştılar.

COLMAN'DA SORUN YOK
Colman ile ilgili hiç bir sorun yok. Bir maç öncesi geldi kendisinin iyi olmadığını söyledi. Bende onu iyi gördüm. Kadroya alıyım mı almıyımım mı oldu. Oynayabileceğini söyledi. Aldık sonra dalgalanma oldu. Ama şuanda birşey yok.

BİR UMUTSUZLUK VAR
Bir umutsuzluk var. Özellikle Karabükspor maçından sonra bu oldu. 1-0'dan 1-1'e geldi. Sonuç takımı biraz daha düzeltir diye beklerken, özellikle Avrupa'dan elenmek çok daha ağır geldi takıma. Antep maçı çok kolay bir maçtı. Bırakın gol atmayı ama kaybettik.

İSTİFA DEDİKODULARINA CEVAP VERDİ
Benim hayatımda pes etmek yok. Tam tersine teslimiyet yok. Savaşırım. Benim yönetimle ilgili pes ettim böyle bir şey yapamam diye birşey yok.

EMERSON'UN SAKATLIĞI OLDUĞU SÖYLENİYOR
Ben Emerson ile görüşmedim. Geldi anlaştı. Bugün gelmesi gerekiyor. Geldiğinde konuşacağız. Oynayıp oynamama ilgili bir sorun olduğunu bakacağız. böyle birşey var olduğu söyleniyor ama geldiğinde kendisi ile ilgili konuşacağız. O zaman karar vereceğiz.

EMERSON MUAYENE OLMADAN MI ALINDI?
Emerson ile ilgili gelişmeler oraya nasıl geldi bilmiyorum. Kariyeri var. Son aşamada alınması sakatlığının uzun vadeli oynamaya el verişli olup olmadığı geldiğinde göreceğiz.
Muayene olmadan alındığı görülüyor. Ondan sonra alındığı görülüyor, tabi bu yanlış.

SÜPRİZ YAPACAK TAKIM VAR MI?
En büyük transferleri yapanlar da bunu yaşıyor. 9 puan alabilirdik ama alamadık. Aslında bunu daha iyi kullanabilirdik. Geçen sene böyle bir durum oldu. Hatta 10'uncuyduk. O güned toplantı yaptık. Sezon sonuna doğru takım düzeldi ama ana ilkelerde değişen birşey yok.
Galatasaray ve Fenerbahçe transfer açısından öne gidiyor. Sorunlu olan takım Beşiktaş ve Trabzon. Beşiktaş kangerine kesme yoluna gidiyor. Ama Beşiktaş aldığı sonuçlarla bir ivme kazandı.

YABANCILAŞTIRMA MI VAR?
Gönül isterki hepsi burda olsun. Çalıştığımız adam Ünal hocamızın yanına gelmedi. Mehmet hoca var, şehir istemiyor. Nasıl tutacağım onu bilmiyorum. Onu da istemiyorlar, bizi de istemiyorlar. Nasıl yapacağız bilmiyorum. Burdan oyuncu çıkarmamızı Tayfun, Mustafa.. Bunlar burda oynarken sadece futbol olarak oynamıyorlar, saha dışında da mücadele ediyorlar.
Tolga'yı da görüyoruz. İyi oynarsa sorun yok, ama sıkıntı olursa hemen başlıyorlar.
Benim yerli veya yabancı bir sıkıntım yok.



BİZİM ASIL SORUMUZ YABANCI SORUNU
Bizim asıl yabancı sorumuz var. Asıl bunu aşmamız gerek. Biz ister istemez bunun dönüşümünü yapacağız. Alt yapı ile ilgili oyuncu üretemiyoruz diyoruz çıkanlarda çok zor. Şimdi Alt yapı verdiğimiz 1461 takımının çıkmasını istiyoruz. Şimdi 1461 ile bizi yarıştırıyorlar. Biz zaten oyuncu verdik verdiğimiz oyuncu ile bizi yarıştırıyorlar. Yapma Allah aşkına.
Yani Emre'yi bana karşı niye kullanıyorsun. Yasin'i oynattım Volkan'ı oynattım. Şimdi diyorlarki Emre'yi niye kadroya almıyorsunuz. O zaman Yasin'i almayacağım Volkan'ı almayacağım. Şimdi Zeki geldi niye oynatmıyorsunuz. Buraya alırken var bir özelliği de aldık dimi. Aşağı verirken de öyle verdik.

ALT YAPI TAKIMI HUKUKEN YANLIŞ
Alt yapı takımı hukuken yanlış. O nu da tartışılması gerek. Ama sonra o takımı sen benim önüme koyarsan o da yanlış. Trabzon'da çok iyi oynayan bir oyuncuyu ben almıyorum. E oynasın... Şuan altta oynayan oyuncular kim, Jebrin, Sercan, Eren bunlar bizim oyuncularımız. Biz bir birimize yardımcı olmak durumundayız.

GENÇLERE ŞANS VERİYOR MU?
Hangi gence şans vermedim de kayboldu. Zeki'yi almıyorum kaleci diyorum. Ben oyuncu olarak alttan alacağım oyuncu hiç bu takımda düşünmediğim oyuncu... Bizde Barış Memiş diye bir futbolcu vardı. Çok iyi bir çıkış yaptı. A takımına alınınca monotonlaştı. Bir süre sonra A takımdaki oyuncular gibi oldu. Barış çok yenetekli bir oyuncu. Sonra başına bir iş geldi..

TRABZONSPOR YARIŞACAKSA EN İYİSİ KULLANACAK
Soner, kaç doğumlu aynı doğumlu. O oynuyor. O da genç. Ben 17 yaşında aldığım çocuk olimpik milli A milil oynadı. Emre kaç yaşında. Soner daha genç. Burda Emre, Soner melesi değil. Trabzonspor yarışacaksa en iyisini kullanacaksın. Diyorlar ki Adrian'ı niye almadın. O zaman Soner'i almayacağım.

TRANSFER TEK BAŞIMA BENİM İŞİM DEĞİL
Transfer ne tek başıma benim işim ne de yönetime. Ama bu konu çok speküle ediliyor. Bunun üzerinden bana ve yönetime vurmak istiyorlar. 12 yabancıya karşıyım. Bunun açılması yanlış. Sorunu aşmak mı veya çözmek mi. Ben bunu konuşacağım. Zaten 1 yıl sonra yabancı sayısı azalacak. Azaltalım.. Ama bunu kulüpte azaltmak istedi. Ama olmadı.

EMERSON'A SAĞLIK RAPORU VERİLMEDİ Mİ?
Emerson ile ilgili bana bir olumsuzluk olduğu söylendi. Ama diğer noktada nasıl bir sorun olduğunu bilmiyorum.

KAYNAK: 61SAAT.COM