Yeni sezon hazırlıklarının Trabzon ayağını Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yaptığı 1.haftalık çalışma ile tamamlayan bordo-mavili takım yarın yurt dışı kampı için Hollanda'ya gidiyor. Bugünü dinlenerek geçirecek olan bordo-mavili takım sabah saat 09:30 sıralarında Trabzon'dan İstanbul'a hareket edecek. Buradan da Hollanda'ya hareket edecek olan Karadeniz ekibi 8-14 Temmuz tarihlerinde Venlo kentine bağlı Tegelen kasabasındaki Bilderberg Chateau Holtmühle'de, ikinci bölümü ise 15-22 Temmuz tarihlerinde Vaals kasabasındaki Bilderberg Kasteel Otel’de yapacak.

GÜNEŞ,"TELAŞLI OYNAMAYIN"
Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yeni sezon hazırlıklarına izinli olan Burak Yılmaz dışında eksiksiz başlayan Karadeniz ekibinde teknik direktör Şenol Güneş, yeni transferlerle birlikte takımdaki diğer oyuncuları kaynaştırmaya yönelik çalışmalar üzeride durdu. Hazırlıklara moralli başlayan bordo-mavili takımda Güneş, futbolculara kuvvet yüklemesinin yanı sıra taktik ağırlıklı çalışmalarda yaptırdı.

Bordo-mavili takımın gerçekleştirdiği taktik antrenmanlarda Güneş, oyuncularına telaşlı oynamamaları yönünde ikazlarda bulundu. Sahada sürekli bir birlerini kollamalarını gerektiğini futbolcularına anlatan Güneş, "Sahada bir gözümüzde arakadaşımızda olmalı. Bir birimizi kollamalıyız. Görerek oynamalıyız. Telaşlı oynamayın bunun bize bir faydası olmaz. Heyacanlı ve istekli olmanız güzel ama bunu kontrollü yapmalıyız. Saha da bir birimize yardım ederek yapmalıyız. Oyunu önceden kurgulamalıyız" ifadelerini kullandı.

BURAK YILMAZ'DA GERİ SAYIM BAŞLADI.
10 Temmuz Salı gününe kadar izinli olan Burak Yılmaz'ın transferi konusunda geri sayım başladı. Bu oyuncunun transferi konusunda yeni bir gelişme yaşanmazken, başkan Sadri Şener'in, "Burak'a 10 Temmuz'a kadar izin verdim" açıklamasının ardından bu oyuncunun herhangi bir takıma transfer yapmaması halında bordo-mavili takımın yurt dışı kampına katılması bekleniyor. 10 Temmuz Salı gününe kadar Burak Yılmaz'ın bir takıma transfer yapması beklenirken, bunun gerçekleşmemesi halinde ise bordo-mavili kulüp oyuncusundan takımın kampına katılmasını isteyecek.

Burak’ın mukavelesinde 5 milyon Euro ve bundan sonraki satışından yüzde pay 25 vermek kaydıyla gidebilir diye madde var bulunması bu oyuncuya yönelik transferi cazip hale getirirken, ancak şu ana kadar 5 milyon Euro nakit getiren bir kulübün olmadığı belirtildi., Bir tek Lazio’dan teklif geldiği İtalyan kulübününde taksitli satış istediği bildirildi. Burak Yılmaz için Galatasaray'nda devre olduğu ve sarı-kırmızılı takıma transfer olasılığınında yüksek olduğu belirtiliyor. Galatasaray'ın Burak için 7 Milyon Euro ile birlikte sonraki satışından yüzde 25 pay ve bir oyuncu önerisi bulunduğu iddia ediliyor.

YENİLER VE SAPARA BEĞENİLDİ.
Trabzonspor'un yeni transferleri beğenildi. Soner Aydoğdu, Yasin Öztekin ve Emre Güral gibi yerli transferler performansları ile beğeni kazanırken, Fildişili futbolcu, Sol Bamba'da yüksek toplardaki hakimiyeti ile ön plana çıktı Ancak hızlı forvetler karşısında ne yapacağı ise merakla bekleniyor. Yeni sezon hazırlıklarının Trabzon ayağını tamamlayan bordo-mavili takımda geçtiğimiz sezon kiralık olarak Gaziantepspor'a gönderilen Sapara ise göz doldurdu. Yeni transferlerle birlikte performansı ile beğeni toplayan Slovak oyuncu , Trabzonspor'dan gönderilme düşüncesini silmesi halinde faydalı olabileceği izlenimi verdi.

PAWEL BROZEK'İN TALİPLİSİ BEKLENİYOR.
Şenol Güneş'in kadroda düşünmediği Pawel Brozek ise Trabzon'a geri döndü. Kendisine takım arayan ancak bulamayan Polonyalı futbolcu, antrenman yapmak için Trabzon'a gelirken, bu oyuncunun yurt dışı kampına götürülmeyeceği belirtildi.