Güneş, Trabzonspor Dergisi’nin 100 sayısında yer alan yazsısında Trabzonspor'un son 2-3 yılda gelişen ekonomik şartlara göre büyüyen bir değer haline geldiğini ifade ederek, “Bu değerin oluşmasında içinde bulunan unsurların tamamına yakınının katkıları yok sayılmaz. Bundan sonra hepimizin arayışı, gelinen bu noktayı nasıl daha ileriye taşıyacağımız doğrultusunda olmalıdır. Camia olarak kendi gerçeğimizi göz ardı etmeden geleceği planlamak zorundayız. Bunu mutlaka yapmalıyız. Ancak bu değerleri ve çabayı ortaya koyarken, gereksiz spekülasyonların oluşmasına da fırsat vermemeliyiz. Zaman zaman kamuoyunu yönlendirip, istedikleri yöne çekmeye çalışanlar bizlerin isimlerini kullanarak, gündem oluşturma gayreti içerisinde olabiliyorlar. Sizlerden dileğim böyle durumlarda seçici davranarak, yapılan yorum ve değerlendirmelere itibar etmemeniz yönündedir” ifadelerini kullandı.

Güneş, gelecek dönemi planlarken, özellikle geride bıraktığımız sezonun değerlendirmesini etraflıca yapmak zorunda olduklarının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve milli maçlar derken oyuncularımızın yoğun bir dönem geçirdikleri ortada. Bu süreçte ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil ettik anca ligde ve kupada maalesef hedeflerimize ulaşamadık. Hiçbir sebebin arkasında sığınmadan daha güzel üzerine çıkmak olacaktır. Trabzonspor kuşkusuz büyük taraftarını temsil eden güçlü bir kulüptür. Kentimizin, takımımızın sembolü, camiamızın geleceği siz taraftarlarımızsınız. O nedenle şiddete başvurmadan, doğru davranışlar sunarak, fair-play anlayışı çerçevesinde davranılmalı, diğer takımlara örnek tavırlar sergilemeliyiz. Birlikteliğimizi tam anlamıyla korumak zorundayız. Kişisel hesap yapmadan kulübümüzü kucaklamalı, içimizdeki yanlışlara izin vermemeliyiz. Makul, ilkeli ve prensipli olmalıyız. Kendi gerçeğimizle yüzleşerek, özeleştirimizi yapmalıyız. Daha iyi bir Trabzonspor oluşturabilmek adına dersler çıkartmalıyız. Saha içinde de saha dışında da sonuçta ne olursa olsun sağduyulu davranmalıyız. Haklı iken haksız duruma düşmemeliyiz. Bugüne kadar sevginizi, desteğinizi bizden esirgemediğiniz gibi bundan böyle de aynı şekilde davranmanızı bekliyoruz. Bu görüşler doğrultusunda hepinize sevgilerimi sunuyor, önümüzdeki dönemin, camiamıza başarılar getirmesini temenni ediyorum.”