Yeni sezon öncesi 34 gol atarak Trabzonspor tarihine geçen golcüsü Burak Yılmaz'ı Galatasaray'a kaptıran Bordo Mavili ekipte önceki sezon taşın altına ekini sokmayan futbolcuların takım oyunu içinde daha etkin rol alması halinde geçen seneden daha kötü bir sezon geçirmeyecek bir görüntü çiziyor.

Geçtiğimiz sezon takım oyununda etkisi pek hissedilmeyen ve Trabzonspor taraftarının çok şey beklediği isimler Halil Altıntop, Olcan, Adrian, Henrique, Volkan Şen gibi futbolcuların geçen seneki performanslarının üstüne çıkması gelecek sezon için Trabzonspor'un ofansif hattındaki en önemli kozları olacak.

Geçen sene maçların neredeyse tamamında oynayan deneyimli iki ön libero Zokora ve Colman'ın skora yaptığı katkının biraz daha artması, Trabzonspor'un gol sayısını yükseltmede etkili olacağı gibi, takımdaki yükün de eşit olarak dağılmasını sağlayacaktır.



ŞENOL GÜNEŞ İSTERSE YAPAR!

Elindeki kadroyu etkin şekilde kullanması ile tanınan tecrübeli teknik adam Şenol Güneş'in futbolcuların potansiyelini de psikolojik olark artırmayı başarabilen bir çalıştırıcı olması, Burak Yılmaz'da olduğu gibi futbolcuların sahip oldukları tüm yeteneklerini sahaya tam kapasite olarak yansıtmasına da olanak verecektir.

Ayrıca Şenol Güneş'in yönetimden yeni bir forvet ve defans oyuncusunun transfer edilmesi isteği uygun adaylarla yerine getirilirse savunma-orta-alan ve forvet bloğunun daha etkin bir şekilde çalışacağı düşünülebilir ve topa daha çok sahip olan bir Trabzonspor'un hazırlık maçlarında yaşadığı pozisyona girme sıkıntısı da giderilebilir.

Bu bilgilerin ışığında Trabzonspor'un geçen seneden daha kötü bir sezon geçirmeyeceğini öngörebiliriz.



TAKIM YÖNETİMİNDE YENİ SİSTEM!

Bordo mavili ekipte yeni sezon öncesi göze çarpan bir başka yenilik ise Giray Bulak'ın genel menajerlik görevine getirilmesi... Şenol Güneş'in talebi ile gerçekleştiği belirtilen bu görevlendirme de Giray Bulak ve Şenol Güneş transferlere birlikte karar verecekler. Eğer Bulak'ın göreve gelişi daha önce bir çok kere örneğini gördüğümüz; Transferlerin ve kulüp yönetiminin, oturmuş bir idare sisteminden ziyade kulüp başkanlarının iki dudağının arasında olduğu, koordinatör, direktör vs. gibi sıfaTların göstermelik verildiği kararlardan biri değil ise Giray Bulak ve Şenol Güneş koordineli çalışmaları ile Trabzonspor'a epey bir fayda sağlayabilirler.

Hali hazırda taraftarın beklentisi olan ve takımında ihtiyacı olan forvet arayışında bu ikilinin etkin çalışması olumlu bir sonuç getirebilir. Böyşece Trabzonsor taraftarının çok beklediği ve gelmesi halinde Karadeniz ekibinde gol bölgesinde başarılı olabilicek fakat Lokomotif Moskova'ya kaptırılan Dame N'Doye'ye benzer futbolcuların tespiti yapılabilir. Ve Trabzonspor'un hücum hattının en ucunda yer alacak futbolcunun transferi de gerçekleştirilebilir.



HAZIRLIK MAÇLARI UMUT VERDİ

Yeni sezon öncesi oynadığı 5 hazırlık maçını kazanıp 3'ünde berabere kalan Trabzonspor'un yeni sezon öncesi göze çarpan en büyük özelliği sık ve seri pas yapabilen bir oyun anlayışı geliştirmiş olması ve topa hakim olmayı becerebilmesi olarak göze çarptı. Hal böyle olunca rakip takımların da hücumda topu kullanacak süre ve pozisyon imkanını kısıtlayan Bordo-mavili ekip, hazrılık maçlarını da az gol yiyerek tamamladı, orta saha da yaptığı pas organizasyonlarının takım savunmasına da olumlu yansımasını sağladı.

Bununla birlikte; geçen sene takımın gol yükünü çeken Burak Yılmaz'ın ayrılmasının da etkisiyle hazırlık maçlarında dikkat çeken ilk eksiklik, takımın gol pozisyonlarına girmekteki sıkıntısı oldu. Şenol Güneş'in forvet hattına istediği bir golcü transfer ile bu açığın kapatılmaya çalışılacağı aşikar. Bu bölegeye düşünülen fakat Dinamo

Yeni transferlerin dışında takımdai Volna Şen ve Sapara'nın formda oluşu ve etkili oyunları, Trabzon'un sezon başında henüz rakip takımların kadroları henüz oturmamışken, ilk bir kaç hafta sonunda, Trabzonspor'a güven veren bir gelişme olarak düşünülebilir.



YENİ SEZONUN YILDIZ ADAYLARI

Futbola Gençlerbirliği altyapısında başlayan Soner Aydoğdu'yu renklerine katan bordo mavili ekipte, henüz 20 yaşında olan futbolcu milli takımın tüm alt yaş kategorilerinde forma giydi ve Abdullah Avcı yönetiminde A Milli takıma yükseldi. Oyunu mükemmel okuması ve üstün pas yeteneği ile göze çarpan futbolcu, diğer transferler Emre Güral, Yasin Öztekin'e nazaran ilk 11'de kendine yer edinebilcek bir transfer olarak göz çarpıyor.



Trabzonspor, yeni sezon öncesi savunmaya Fildişi Sahilli oyuncu Sol Bamba takviyesi yaparak futbolcunun, uzun boyu ve hava toplarındaki hakimiyeti sayesinde, Trabzonspor savunmasının yan toplarındaki etkinliğini artırmayı hedefliyor. İskoçya'da geçirdiği 5 sezonda 131 maçta forma giyen Bamba istiktarlı bir görüntü çizen ve daha sonra İngiltere'de Leicester City'de forma giydi. Bamba 2008'den beri Fildişi Sahili forması da giyiyor.

İnceleme SporX - Serhat ÖZDEMİR