Trabzonspor, son dönemlerdeki çıkışıyla dikkatleri üzerine çekmiş, rakiplerinin de kayıplarıyla üst sıralarla arasındaki puan farkını eritmişti. Deplasmanda oynanan Antalya randevusuna kadar ikinci yarının en formda ekibi olmayı başaran Bordo-Mavililer, Güney’de hiç hesapta olmayan bir darbe yedi. Süper Lig’in ilk yarısında Hüseyin Avni Aker’de 2-0 geriye düşen ve beraberliği ikinci yarıda kurtarabilen Fırtına, bu kez puan da alamadı. Oyunun tamamında rakibine mahkum bir futbol sergileyen Karadeniz temsilcisi,
3 maçlık galibiyet serisine de, nokta koydu.

Kutuptan yaza...

Karşılaşma ile ilgili en dikkat çekici nokta ise Trabzonspor’un bir önceki randevusuyla Antalyaspor karşılaşması arasındaki sıcaklık farkıydı. Trabzonspor’un, sahasında Bursa’yı ağırladığı çarşamba gecesi sıcaklık eksi derecelerde seyrederken, yoğun tipi Avni Aker Stadı’nın zeminini beyaz örtüyle kaplamıştı. Aradan sadece 3 gün geçtikten sonra Bordo-Mavililer bambaşka bir atmosfere çıktı.

Bu kez Antalya’da güneş açmış, yazdan kalan bir hava takımları karşılamıştı. Bu atmosferin de her iki ekibi, ancak daha çok Trabzonspor’u etkilediğini söylemek mümkün.