Bordo-Mavili takımda Teknik  Direktör Şenol Güneş Galatasaray`ı futbolcularına iyi ve kötü oldukları alanlarla birlikte şu şekilde anlatıyor;
- Fenerbahçe, Aslan`a o kadar çok topla oynama fırsatı verdi ki, bu Galatasaray`ın ekmeğine yağ sürdü. Aynı hataları biz de yaparsak büyük sıkıntı yaşarız. Rakibimizde topla oynama hakimiyeti yüksek isimler ve onlarla uyum içinde bir forvet hattı var. Pozisyonlarını, atakların olgunlaşmasına fırsat tanımadan bozmalıyız.
- Galatasaray, Fenerbahçe mücadelesine kadar Süper Final`in en rahat takımıydı. Ancak Fenerbahçe yenilgisiyle birlikte taşlar yerinden oynadı. Galatasaray şu an için en az bizim kadar galibiyete aç ve iştahlı. Bu durumun hem avantajları var hem dezavantajları. Galatasaray`ın zaaflarını, avantaja çevirmeliyiz. Onun da yolu yüksek motivasyondan geçiyor.
- Savunma güvenliği çok önemli. Fenerbahçe iyi savunma yapmasına rağmen Galatasaray çok pozisyon buldu, değerlendiremedi. Bu hep böyle olacak değil. Ancak bir ayrıntı büyük değer taşıyor... Savunma işini sadece defans bloğuna bırakırsak istemediğimiz sonuçlar ortaya çıkar. Takım savunmasını forvetten itibaren başlayarak yapmalı ve sürekli yardımlaşmalıyız.