Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, gündemi meşgul eden Burak Yılmaz konusunda bomba gibi açıklamalarda bulundu. Burak'ın Milli Takım dönüşünde ilk olarak kendisine Avrupa ile ilgili düşüncelerini aktardığını söyleyen Güneş, "Ona kalmasını istediğimi söyledim. Ama kariyer planlarından ve yurt dışına açılmak istediğinden bahsetti. Bunu tabii ki saygıyla karşıladık" dedi. Yıldız futbolcunun sergilediği tutumu da beğendiğini vurgulayan tecrübeli hoca, "Gelip konuştu, izin istedi. Çok şık bir hareketti. Giderse inşallah başarılı olur" ifadesini kullandı.

ARKASINDAN YAS DEĞİL, ALKIŞ TUTARIZ
Gitmek isteyen bir oyuncuyu takımda tutmanın "cahillik" olacağına vurgu yapan Şenol Güneş, "Burak'ın bizimle kalmasını tabii ki isterim. Ama kafası karışık, aklı başka yerde olan bir futbolcudan nasıl verim alacağız? Kendisine izin verdik ama tabii bunu da belli bir sürede çözmesi gerek. Biz de ona göre planlarımızı yapacağız. Burak bizim için bir değerdir. Arkasından yas değil, alkış tutarız" ifadesini kullandı. Burak'ın yerini bir şekilde doldurabileceklerini kaydeden Güneş, "Kalan sağlar bizimdir. Elimizde iyi oyuncular var, takviye de yapılır" diye konuştu.

KULÜBÜN İNTERNET SİTESİNDEN ŞU ŞEKİLDE AÇIKLAMADA BULUNDU

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, suskunluğunu kulübün internet sitesine yaptığı açıklamayla bozdu. Transfer hakkındaki düşüncelerini 'ayrılmayı düşündüğü anda' dahi yönetime anlattığını belirten Güneş, "Transferde temel düşüncem Trabzonspor'un kendi ekonomik şartlarına göre hareket etmesi gerektiği gerçeğidir" dedi.

Kulüpten ayrılacağı yönünde yapılan çeşitli spekülasyonların ardından Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar'la görüştükten sonra 'yola devam' kararı alan ancak bu süreçte hiçbir açıklama yapmayan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, suskunluğunu kulübün internet sitesi aracılığıyla bozdu. Medyada kendisine atfen bazı haberler yer aldığını belirten Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Teknik heyet, kalacak - gidecek oyuncular, Başkan, Yönetim Kurulu, taraftarlar hakkında düşünce ve kararlarımla ilgili hiç bir basın mensubuna beyanım olmadı. Şu anda olduğu gibi kamuoyuna açıklama yapmam gerektiğini hissedersem zaten bunu kendim yerine getiririm. Son 2-3 yılda gelişen ekonomik şartlara göre Trabzonspor büyüyen bir değer haline geldi. Bu değere hepimizin katkıları oldu. Artık arayışımız gelinen bu noktayı daha iyiye nasıl taşıyabiliriz doğrultusundadır. Elbette Trabzonspor kendi gerçeğiyle yüz yüze gelmelidir. Bundan kaçamayız. Ama bunu yaparken spekülasyon ortamı oluşturmaya da gerek yok".

AYRILMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM ANDA DAHİ...

Şenol Güneş, kamuoyuna yansıyan konularda bugüne kadar hiçbir açıklama yapmadığının da altını çizerek şöyle devam etti:

"Benim ağzımdan görüş yansıtanlar yanlış yapıyorlar. Bundan sonra olacaklarla ilgili hiçbir açıklamam yok. Olacaksa yine herkes benim ağzımdan duyar. Transfer hakkındaki düşüncelerimi ise ayrılmayı düşündüğüm anda dahi yönetime zaten bildirdim. Bu benim sorumluluğum gereğidir. Transferde temel düşüncem Trabzonspor'un kendi ekonomik şartlarına göre hareket etmesi gerektiği gerçeğidir. Fakat Burak konusu ve Ünal Hoca da dahil yardımcılarım hakkında kamuoyuna yansıması için hiçbir beyanım olmamıştır. Taraftarlarımız ve kamuoyunun benimle ilgili olmayan haber ve yorumlara itibar etmemelerini istiyorum".