61SAAT SPOR-1967 Trabzonsporlular Derneği’nin Trabzon Temsilciliğinin kuruluşu dolayısı ile Trabzon Zorlu Grand Otel’de yemekli bir toplantı düzenlendi.
Salona dernek yetkilileri tarafından; Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, “Formalarımız bembeyaz çünkü biz tertemiziz”,” Suç varken suçlu bulamıyorlar, suç yokken suçluyu arıyorlar” sözlerinin asılması dikkat çekti.
Dernek Başkanı Abdullah Hatayoğlu, Trabzon Temsilcisi Yard. Doç. Dr. Akın Çelik tarafından organize edilen yemeğe; Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Divan Başkanı Ali Özbak, eski başkanlardan Atay Aktuğ, eski ve yeni yöneticiler, efsane futbolcular ve kalabalık bir sporcu camiası katıldı.



Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, salona girdikten sonra bütün masaları dolaşarak herkese selam vermesi dikkat çekti. Güneş, eski başkanlardan Atay Aktuğ’un masasına geldiğinde ise uzun süre kendisi ile sohbet etti. Aktuğ ile arasında esprili bir konuşma geçen Güneş ile Aktuğ arasında ki samimiyet ise gözlerden kaçmadı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Dernek Başkanı Hatayoğlu, dernek faaliyetleri ile ilgili kısa bir tanıtım konuşması yaptı. Hatayoğlu şöyle konuştu:
"Tek bir maddi destek almadan derneğimizi böyle bir konuma getirdik. Ben özellikle şunu söylüyorum; Biz Trabzon şehrine ve Trabzonspor'un renklerine aşığımız. Başka hiç bir düşüncemiz yok. Biz Trabzonspor'un bayrağını dalgalandırıyoruz. Yaptığımız bütün etkinlikler Trabzonspor'u ilgilendiriyor. Ben geçmiş yönetimlere ve şimdi ki yönetime çağrım var. gelin bizi denetleyin. Çünkü yaptığımız bütün etkinlikler tamamen Trabzonspor'un ilgilendiriyor. Gelin Trabzonpor adına bütün derneklerini denetleyin" dedi.

Trabzon Temsilcisi Yard. Doç. Dr. Akın Çelik ise yaptığı konuşmada toplantıda kısa bir konuşma yaptı.

FUTBOLU SEVİYESİZLEŞTİREN ÖNEMLİ UNSURLAR
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, futbolun dünyada ki en önemli spor dallarından biri olduğunu kaydederek şunları söyledi:
"Tabi olayın bu yönleri ile düşünüldüğünde futbolla ilgil kuruluşların güçleri oldukça büyüdü. Gerek ekonomik güç olarak gerekse yaptırım olarak UEFA dünyada en çok tanınan kurumlardan biri.
Futbol taraftarı ile güzel. Ama sahada oynanan futbolun sahada görevini yapan futbolcuların ve teknik kadroların yanında bu görsel şova kattıkları daha fazla.
Şiddet olaylarını düşündüğünüzde maalesef bunlar futbolu seviyesizleştiren önemli unsurlardan biri. Bu bakımdan Trabzonspor kulübü olarak bunları son derece önemsiyoruz.
Futbolun gidişini beğenmediğimizi bir çok kez ifade ettik. Bunda futbolun içinde olan herkesin sorumluluğu var. Belki de medyanın ekonomik kaybı nedeniyle taraftarlar arasında ki olumsuzluğu arttırıcı yayınları maalesef futbolu bugünlere taşıdı.
Trabzonpor taraftar grupları ile futbola önemli mesajlar vermiştir.
Tabiki taraftar dernekleri kulüpleri yaşatır ve büyük destek verirler. Taraftar dernekleri kulüpler üzerinde pozitif ivme yapacakları bir gerçektir"

TRABZONSPOR HER ZAMAN ŞAMPİYON YARIŞINDADIR
Trabzonspor eski Başkanı Atay Aktuğ, yaptığı kısa bir konuşmada, "Trabzonspor çok büyük bir camia. İlk 4 içerisinde olması için şampiyonluk yarışında olmalı. Burada eski dostlarla bir araya geldik, bu noktada dernek yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.
Aktuğ'un ardından Divan Başkanı Ali Özbak'ta bir konuşma yaptı. Özbak, konuşmasında derneğin diğer illerde de temsilcilik açarak fedarasyon konumuna gelmesini diledi.

BELEDİYE BAŞKANI ŞİKE SÜRECİNE VURGU YAPTI
Özbak'ın ardından konuşan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şike sürecine vurgu yaparak,
"Trabzon Belediyesi geçmişinden beri şimdi de Trabzon'un değerlerine yanında ve hizmetinde olacaktır. Sadece Başkanı ile değil bütün çalışanları ile bütün imkanları ile kendini yükselten Trabzonspor'un her zaman yanında olacaktır. Trabzonspor temiz futbolu ile şerefli şampiyonlukları ile en açık bir şekilde ortaya koymuştur. Geçtiğimiz yılda Türkiye'nin yaşadığı üzücü şike hadisesinde Trabzonspor'un başkanı yönetimi ile  Teknik Direktörü ve bütün taraftarları ile hak ve hukuktan adaletten yana doğruluğun gerçekleşmesi için hiç bir eksiklik bırakmadan tamamen etik kurallar çerçevesinde şehrinin hakkını savunduğunu Türkiye yaşadı. O bakımdan bu birlikteliği ve beraberliği talep ediyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz" dedi.

VALİ KIZILCIK: BİZE HERYER TRABZON
Yemekte son olarak konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, özetle şunları söyledi:
"Tüm dünyanın dört bir köşesinde yaşayan bu renklere gönül verenlerin takımıdır. Dolayısı ile kendinizi dar bir alana hapsetmek yerine 'Bize heryer Trabzon' felsefesinden hareketle kendimizin kim olduğunu bir kez daha düşünüp onun gereği gibi hareket etmenin düşüncesindeyim. Bu düşünceyi, bu düşünce doğrultusunda eylemi gerçekleştirecek olanlar sayın başkanın oluşturduğu ekip ve benzerleri tarafından yapılmaktadır" dedi.

1967 TRABZONSPORLULAR DERNEĞİ TRABZON TEMSİLCİLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ