Fenerbahçe maçındaki oyunuyla taraftarlarına umut veren, Mersin İdman Yurdu karşısında hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor, Kasımpaşa'yı Olcan'ın maçın henüz başındaki harika golüyle 1 – 0 yenerek zirveden kopmadı. Fenerbahçe ve Mersin İY maçlarında kaçırdığı gollerle 'Eylül ayının şanssız adamı' olan Olcan Adın, 7. dakikada yaklaşık 30 metreden attığı muhteşem frikik golüyle hem şanssızlığını kırdı hem de taraftara kendini affettirdi. Olcan'ın geçtiğimiz iki haftadaki rolünü devralan Halil Altıntop ise, kaçırdığı gollerle takımının farklı kazanmasına engel oldu.

GÜNEŞ: SAHANIN ZEMİNİ ELVERDİĞİ ÖLÇÜDE İYİ OYNADIK
Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Kazanmamız gereken bir maçtı. Rakibin durumuna baktığımızda oyun olarak moral olarak da çok iyi geldiler. Bugünde rahat oynadılar. Savunmamız akıllı dengeli oynadı. Golü erken bulmamız güzel oldu. Ancak oyunu koparta bilirdik. Pozisyonda vermedik. Oyuna hakimdik. Sahanın zemini izin verdiği müddetçe iyi oynadık. Özellikle teknik oyuncularımız çok etkilendi.
Bu maç çok önemliydi. Sahaya gelen teşekkür ediyorum. Bugün oynanması gereken gibi oynadılar. Bugün farklı bite bilirdi. Ancak olmadı.


Biz daha zor maçları kazandık. Antep gibi maçlarda kaybettik. UEFA’dan elenmemizden dolayı etkilendik. Büyük takımlarda oynayan oyuncular büyük futbolculardır. Büyük oyunculardan beklendiği gibi oynamamamız gerekiyordu.

KAZANILACAK MAÇLARDA PERFORMANSIMIZ DAHA YUKARI ÇIKACAK
Kazanılacak maçlarda performanslarını daha yukarı çıkarabilirler. Çok çalışmamız gerekiyor. Savunmada uyum gibi görünüyor. Hareketli bir organize atak yapmamız için performansımız iyi olması lazım. İstikrarlı kadro oluşturamadık. İlk yarıyı böyle bitireceğiz.


OLCAN'IN BU GOLE İHTİYACI VARDI
Güzel gol attı. Geçen sene de firikik plase yapabiliyor. Sert ve düzgün vurabiliyor. Onun da çok ihtiyacı vardı. Moral ve güven açısından buna ihtilacı var. Bir çok oyuncunun ihtiyacı var. Hepsi iyi oyuncu ancak moral ve motivasyon olarak düşükler. Mersin maçı darbe oldu. Takım olarak bugün rakibi oynatmamaya dönük oyunumuz iyiydi. Ama mersin maçında bu yoktu. Olcan’da bunlardan bir tanesiydi Olcan’ı tebrik ediyorum" dedi.