Spor Toto Süper Ligi'nin 30. haftasında kendi sahasında konuk ettiği Sivasspor karşısında zor anlar yaşamasına rağmen maçı kazanmasını bilen Trabzonspor'da elde edilen 3 puan keyifleri yerine getirdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluğa oynayan takımlar arasında sahasında en çok puanı kaybeden takım olduklarını belirterek, "Kazandığımız puanların yarısından fazlasını alabilseydik. Çok daha farklı olurduk. Lig için kendimizi başarısız sayıyorum. Bununda sorumlusu benim. Hiç bir oyuncunun sorumluluğu yok" dedi.

Lig şampiyonluğu yarışında çok gol yemenin kendileri için bir handikap olduğuna dikkat çekerek Güneş, sezon başından beri çok gol yemeselerdi sıralamadaki yerlerinin faklı olacağı belirterek, "Biz hem daha fazla gol atabilirdik, daha az da yiyebilirdik. Biz çok pozisyon verdiğimiz dönemlerde kaleci Tolga çok iyi bir dönem geçirdi. Daha az pozisyon verdiğimizde ise gol yedik. Bunlar futbol içersinde var bu da onun güzelliği. Bizde eleştirileceğiz, yok sayılacağız bunlar normal. Attığımız gole göre yediğimiz gol fazla, lig şampiyonluğu yarışında bu kadar gol yemek bir handikap oldu maalesef onu yaşadık" ifadelerini kullandı.

BURAK YILMAZ'IN CANI SAĞOLSUN
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, golcü oyuncu Burak Yılmaz'ın bir sorunu bulunmadığını belirterek, "Burak Yılmaz'ın bir sorunu yok ama sürekli maç oynayan bir oyuncu olarak Milli Takıma gittiği zamanda ben hocası veya doktorunu suçlamadım. Orda sakatlık geçirdiler, Tolga ile beraber çarpıştılar. Mersin İdman Yurdu maçında da Olcan'ın bileğinde bir ağırı nüksetti. İki oyuncumuzda Milli Takıma gitti ve geldiler Beşiktaş maçında oynattık. Kısa sürede bu oyuncularımızı oynatmaya çalıştık ve büyük
riskler aldık. Dolaysıyla her iki oyuncuda etkilenebiliyor. Sürekli büyük beklentiler içinde olunan bu oyunculardan saha içersinde zaman, zaman beklenti büyük olduğu için biraz eksik olunca bakışlarda değişebiliyor. Bunlarda bundan etkilenebiliyorlar. Burak'ın herhangi bir sorunu yok. Burak elinden geleni yaptı. Golde kaçırabilir ama oyun olarak beklentilerimin altındaydı. Benim için önemli olan iyi oynaması, golde kaçırabilir. Canı sağ olsun önemli olan iyi futbol oynaması için takımla bütünleşmesi
Sivasspor maçında bu eksikti" şeklinde konuştu.

ÜLKE YÖNETMİYORUM TAKIM YÖNETİYORUM
Şenol Güneş, Türkiye'de, teknik direktörün, oyuncunun, yöneticinin, seyircinin ve medyanın bir görevi olduğunu belirterek, "Herkes görevinin dışında başka işlere soyunmayı seviyor. O zaman bu işler çok kolay herkes gelsin başka bir iş yapsın. Ben ülke yönetmiyorum. Takım yönetiyorum. Sahaya çıkan oyuncu elinden gelen gayreti gösterecek. İyi oynayabilir, kötü oynayabilir. Bunlar olacak o zaman da eleştirilecek gayet doğal. Biz oyunculara sahip çıkacağız ama biz onları eleştirmeyeceğiz demeyeceğiz.
Eleştireceğiz tabi. Ama saha içersinde hangi oyuncunun iyi oynayıp, oynamadığına teknik direktör karar verir. Seyircinin kararına uymadığı için teknik adam eleştirilir. Bunları doğal karşılıyoruz ama en kötü durumumuz sabırsızlığımız. Oyuncularla ilgili erken kararlarımız sahaya yansımasını yaşıyoruz. Bunların futbol adına hiç bir artı değeri yok" diye konuştu.

LİG İÇİN KENDİMİZİ BAŞARISIZ SAYIYORUZ
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, saha içine çıkan her oyunun kedileri için en değerli oyuncu olduğunu belirterek, "Oynamayan oyuncuda kendini hazırlayacaktır. Giden oyuncuyu unuturuz. Gelen oyuncuyu iyi karşılarız. Biraz olaylara farklı bakmamız lazım, o farklı bakışımız yok. Henrique beklediğimin altında oynadı. Onun gibi birkaç tane daha oyuncu var beklentimin altında oynayan. Zaten onları değerlendiriyoruz. Saha içersinde oyuncuyu olumsuz etkilersek güvensizliği aşılarsak sorun yaşarız.
Zaten biz bunu yaşadık. Sahamızda 17 puan kaybettik. Şampiyonluğa oynayan takımlara baktığımız zaman sahasında en çok puan kaybeden takımlardan biri biziz. Kaybettiğimiz puanların yarısında fazlasını alabilseydik. Çok daha farklı olurduk. Lig için kendimizi başarısız sayıyoruz. Bununda sorumlusu benim. Hiç oyuncunun sorumluluğu yok. Oyuncularla ilgili olumsuz düşünceleri onlara yansıtmayı doğru bulmuyorum. Oyuncular gelir, gider onlar görev verilir. O yüzden eleştirileri bana yapsınlar ben bekliyorum zaten.
Ben ne yaptığımız biliyorum. Benim için her şeyi söyleyebilirler ben işimi yapmaya devam edeceğim. Gidene kadarda böyle olacak" ifadelerini kullandı.

ZOKORA İYİ, OLCAN'IN DURUMU CİDDİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sakatlıkları nedeniyle kadroya almadığı Didier Zokora ve Olcan hakkında bilgi verdi. Zokora'nın olcan'a göre daha iyi olduğunu belirten Güneş, "Olcan'nın sakatlığı soru işareti. Onun sakatlığı daha uzun sürebilir. Olcan'nın durumunu takip edeceğiz. Sakatlığı uzun sürebilir. Durumuna göre bir değerlendirme yapacağız. Gençlerbirliği maçında oynayabilirde, oynamayabilirde durumuna bakacağız ve onu riske etmeyeceğiz" dedi.