Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Samsunspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Güneş, 4-0 kazandıkları maçın ardında yaptığı açıklamada, sözlerine KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Lefter Küçükandonyadis ve Milli kayakçı Aslı Nemutlu'yu anarak başladı.

Müsabakanın ise kaygan ve yağmurlu bir sahada oynandığına değinen Güneş, "Biz de bu sahaya göre iyi bir futbol oynadık. Oyunun başından sonuna kadar kontrol bizdeydi. Oyun disiplininden kopmadan oynayan bir takımdık. Rakibin de zaman zaman zaman hataları oldu. Yeni oyuncuları ile eski oyuncuların birleşmesi itibariyle sıkıntıları olabilir. Yoksa iyi bir takımları ve iyi oyuncuları var. Ben daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Samsunspor iyi bir takım." dedi.

Her şeye rağmen sahada iyi bir Trabzonspor olduğuna vurgu yapan başarıl teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

"Tamamen oyun disiplinine bağlı, gol atmak isteyen ve rakibi oynatmayan bir Trabzonspor vardı. O yüzden hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Zaman zaman pas hataları vardı. Ayrıca kaçan goller de eleştirilebilir."

"FANATİZME HAYIR"

Güneş, maç esnasında iki takım taraftarları arasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak, "Taraftarlara üzülüyorum çünkü yapılanlar hiç doğru değil. Futbol bir birini parçalamak değil, destek olmak için oynanan bir oyundur. Bundan kimse kazanmaz. Kimin hata yaptığını söylemek istemiyorum ama bir adım atarak birbirimize destek olmalıyız. Buradaki kısır döngü ve fanatizm kötülere yarar. Kendi insanımızı kucaklamak yerine onlara düşmanca yanıcı madde atmak sıkıntı yaratır. Futbolu güzelleştiren şey seyircilerin sahaya gelip takımlarına destek vermesidir. Tabi ki rekabet olacak ama fanatizme hayır diyorum." değerlendirmesini yaptı.

Futbolculardan Olcan Adın, Marek Cech ve Aykut Akgün de taraftarları önündeki maçı farklı kazandıkları için mutluluklarını dile getirdiler.

SamsunSPOR CEPHESİNDE MORALLER BOZUK

Samsunspor Teknik Direktörü Vladimir Petkoviç, yaptıkları bireysel hatalarla Trabzonspor'un maçı kazanmasına yardım ettiklerini belirtti. Trabzonspor'un kendilerinin yardımına ihtiyacı olmadığının altını çizen Petkoviç, şöyle konuştu:

"Ama biz bugün Trabzonspor'a gollerde yardım ettik. Oyuncularımız bazı hatalar yaptı ve Trabzonspor bu hataları iyi kullandı. İlk gole kadar takım halinde iyi bir diziliş ve performans sergiliyorduk. Ondan sonra 11 tane tek başına mücadele eden oyuncular vardı sahada. Takım oyunundan çok uzaklaştık."

Bu kadar iyi bir rakibe karşı herkesin daha fazla sorumluluk alması gerektiğine vurgu yapan Petkoviç, ancak bunu yapamadıklarını ifade etti.

Futbolculardan Ekigho ve Zenke de Trabzon'a puan için geldiklerini belirterek, aldıkları farklı yenilgiden dolayı duydukları üzüntüyü ifade ettiler.