Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın ardından çarpıcı açıklamalar yaptı. Güneş, “İlk yarıda oyunun hakimiydik golde bulduk. Ama ikinci yarıda özellikle kontrolle taşıp 1-0’a razı bir şekilde oynamamız, rakibin de uzun toplarla karambolden gol araması bizim aleyhimize oldu. İkinci yarı fazla atak yapmadık penaltı pozisyonu ve bir tane daha iyi pozisyonumuz vardı ama maçı koparmasını bilemedik.
Yorgunluk ve teslimiyet vardı. 1-0’ı koruma anlayışında olduğumuz bir maç oldu bu bize yakışmadı. Böyle bir dönemde rahat kazanacağımız bir maçtı ki Gençlerbirliği de iyi oynamadı. 1-0 öne geçmişsin, 2-0 yapma şansın vardı ama maalesef bunların hiç biri olmadı.
Özellikle ikinci yarıda oyundan hiçbir memnun değilim. Ama futbol bu, bugün kaybettiğimiz 2 puan çok büyük bir yara olsa Çarşamba günü kupa maçımız var ondan sonra Galatasaray maçı var ve diğer maçlarla devam edeceğiz. Ama lig yarışında büyük yara aldık.
Bugün özellikle golden sonra pozisyon arayışımız daha az oldu. Rakibi oynatmamaya ve kendi alanımızda oyun kabul etmek, bu teslimiyet içinde olmamız top tutma ve ileri taşıma olmayınca fazla atak yapamadık.” Dedi.