Profesyonel Disiplin Kurulu, Trabzonspor'un Beşiktaş ile Süper Final'de oynadığı son hafta maçında kırmızı kart gören Burak Yılmaz'ın cezasını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Burak Yılmaz'ın rakip futbolcuya hakaret ettiği gerekçesiyle 3 resmi müsabakadan men edildiği duyurulurken; teknik direktör Şenol Güneş'e de hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle 3 maçta soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı verildiği belirtildi.

İşte PFDK'nın açıklaması:

"TRABZONSPOR A.Ş. sporcusu BURAK YILMAZ'ın, 11.05.2012 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. tek nik sorumlusu ŞENOL GÜNEŞ'in, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir.

PFDK'NIN ÇİFTE STANDARDI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Öte yandan PFDK'nın verdiği kararlar arasında çifte standardı bu ceza ile gün yüzüne çıktı. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında Şükrü Saracoğlu'nda oynanan müsabaka da Emre'nin Zokora'ya yaptığı ırkçı davranışı hakaret olarak sayan PFDK bu noktada Emre'ye 2 maç men cezası vermişti. Ardından Tahkim Kurulu cezayı 3 maça çıkarmıştı.

Bu noktadan bakıldığında Emre'ye hakaretten 2 maç veren PFDK, Trabzonsporlu Burak ile Şenol Güneş'e direkt 3 maç ceza vermesi ortaya konulan tezgahın bir göstergesi olarak sahneye çıktı.

Fenerbahçeli üyelerin çoğunluğunun bulunduğuğu PFDK ve Tahkim Kurulu'nda şike sürecinde de aynı yöntem uygulanmış ve Fenerbahçe'nin kayrılması bu noktada belgelendi.

Artık hiç utanmadan, göstere göstere yapılan bu kayırmalar ortaya konulan çirkin tezgahın bir parçası olarak hafızalarda yer ediyor.