Bu sezon savunma bölgesinde sıkıntı yaşayan Trabzonspor gelecek sezon aynı sorunları yaşamama adına işi sıkı tutuyor. Özellikle savunma bölgesine yapılacak olan transferler hakkında geniş bilgiler toplayan alternatifli isim listesi hazırlayan teknik direktör Şenol Güneş, oyuncuların yapıları ve karakterleri hakkında geniş bilgiler topluyor ve Türkiye hakkındaki düşüncelerini öğreniyor. Ortaya çıkan verilere göre hareket eden Güneş'in öncelikli olarak listesinde Bundesliga ekiplerinden Schalke O4'de forma giyen 26 yaşındaki Avusturyalı savunma oyuncusu Christian Fuchs, Fransa'nın Toulouse takımının 22 yaşındaki Tunuslu stoperi Aymen Abdennour ve Zokora'nın önerdiği Fildişi Milli Takımının stoper oyuncusu Sol Bamba, Trabzonspor'un transfer gündeminde savunma oyuncuları olarak ilk sırada yer alıyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş geçtiğimiz sezonda alınmasını çok istediği ancak maliyeti nedeniyle gerçekleşmeyen Christian Fuchs'un durumu hakkında yeniden bir araştırma yapılmasını istediği öğrenildi. Mainz 05 forması giydiği dönemde çok beğenilen ancak çıkan pürüzler nedeniyle gerçekleşmeyen transfer nedeniyle oyuncu Shalke 04'de transfer olmuştu. Birçok Avrupa Kulübünün yakında takip ettiği oyuncu için bordo-mavili kulübün nasıl bir yöntemle oyuncuyu ikna edeceği ise merakla beklenmeye başlandı. Trabzonspor izleme komitesi üyelerinin Fransa'da izleyerek beğendiği Tunuslu stoper Aymen Abdennour ile Zokora'nın önerdiği Fildişili oyuncu hakkında kararı ise teknik direktör Şenol Güneş'in vereceği öğrenildi.

Takımdaki yerli oyuncu sayısını arttırmayı hedefleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş yerli savunma oyuncuların durumlarına değerlendiriliyor. Geçtiğimiz sezon bordo-mavili kulübün gündemine gelen ancak Samsunspor'un yüksek bonservis istemesi nedeniyle transfer gerçekleşmeyen Kemal Tokak yeniden Trabzonspor'un transfer listesinde yer aldı. 2014 yılına kadar Karadeniz ekibiyle sözleşmesi bulunan Kemal için bordo-mavililer Samsunspor'lu yöneticilerle görüşeceği öğrenildi. Ancak geçtiğimiz sezon iki kulüp arasında süren transfer görüşmelerinde kırmızı-beyazlı ekibin yüksek bonservis bedeli istemesi nedeniyle bu transfer gerçekleşmemişti.