Ligin 10. haftasındaki Kayserispor galibiyetinin ardından 6 maçta 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 10. sıraya kadar gerileyen bordo-mavili takım, son 3 haftada Orduspor, Manisaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı galibiyetlerle tekrar çıkışa geçti.

Hasan Yener, yaptığı açıklamada, gerek teknik heyet gerekse futbolcu kadrosuyla iyi bir takıma sahip olduklarını her zaman söylediklerini belirterek, ''İlk yarıda Avrupa maçları nedeniyle ligde konsantrasyon eksikliği yaşadık. Yoğun bir maç programının da etkisiyle önemli puanlar kaybettik'' dedi.

Son 3 haftada aldıkları galibiyetlerle tekrar çıkışa geçtiklerini kaydeden Yener, ''Trabzonspor kaliteli kadrosuyla play-off'ta yer alacaktır. Ondan sonra da hedef şampiyonluktur. Futbolcu arkadaşlarımız son maçlarda daha istekliler, daha motiveler. Onlar da puan kaybetmemiz halinde daha sıkıntılı bir süreç olabileceğini biliyorlar. Şimdi kazanmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

-''Şenol Hoca'nın bağlılığı gönülden''-

Yener, ''Gelecek yıl sözleşmesi sona erecek teknik direktör Şenol Güneş'e, sözleşmesinin uzatılması yönünde bir teklifte bulundunuz mu?'' yönündeki bir soru üzerine ise, ''Şenol hoca şu anda Türkiye'nin en iyi hocası. Çok iyi bir Trabzonsporlu. Sadece yönetim kurulu olarak değil, Trabzonsporlu herkes Şenol Güneş'i takımın başında görmek ister. Umarım uzun yıllar Trabzonspor'da görevine devam eder. Şenol hocanın Trabzonspor'a bağlılığı sözleşme ile değil gönüldendir'' ifadelerini kullandı.