Güneş, düzenlediği basın toplantısında, 2-1 kaybettikleri ilk karşılaşmadan sonra Eindhoven'deki rövanşa hızlı başlayıp, atacakları bir golle maça ortak olmak istediklerini, ama bunu başaramadıklarını söyledi.

İlk dakikalarda önemli bir pozisyon bulmalarına rağmen bunu değerlendiremediklerine işaret eden Güneş, penaltıdan sonra rakibe çok pozisyon verdiklerini ve bir anda 3-0 geriye düştüklerini vurguladı.

Özellikle defansta yaptıkları hataların ardından rakibe çok sayıda gol bulma şansı verdiklerini belirten deneyimli teknik adam, ''3-0 dan sonra golü bulduk. Bu defa 10 kişi kaldık. Bizim için ilk yarı iyi olmadı. Rakip bizden daha dikkatli, tecrübeli ve güçlüydü. Onları tebrik ediyorum'' diye konuştu.

''Kötü bir dönem geçirdik. Uluslararası arenada diğer maçlardan daha farklı bir oyun oynadık'' diyen Güneş, şöyle devam etti: ''Hatalı goller yedik. Rakibe çok pozisyonlar verdik. Savunmada kalmamıza rağmen pozisyonlar verdik. Fizik gücü yüksek bir PSV'ye karşı iki maçı da kaybettik ve maalesef turu geçemedik. Tabii ki üzgünüz. PSV karşısında 4-1'lik skorla maçı kaybettik. Avrupa ligine veda ettik.''

-PSV Eindhoven cephesi-

PSV Eindhoven Teknik Direktörü Fred Rutten ise maçtan önce Trabzonspor'un nasıl bir 11'le sahaya çıkacağını tahmin edemediğini belirterek, kadroyu görünce ne tür bir oyunun ortaya çıkacağını öngördüğünü söyledi.

Bazı oyuncularını ileriki karşılaşmaları düşünerek sahaya sürmediğini vurgulayan Rutten, Valencia ile UEFA Avrupa Ligi'nde önemli bir maç yapacaklarını ve bir üst tura çıkmak için mücadele edeceklerini bildirdi.

Rutten, Trabzonspor ve Türk futbolu hakkında ne düşündüğü yönündeki bir soruyu yanıtlarken, ''Trabzonspor'da çok sayıda yabancı oyuncu var. Trabzonspor hakkında konuşabilirim. Baskı altında oldukları zaman atak yapmada zorluk yaşıyorlar. Bu iki maçla tüm Türk futbolunu değerlendirmem mümkün değil'' diye konuştu.

Fred Rutten, Türkiye'den teklif gelmesi halinde nasıl değerlendireceğine yönelik soruya ise ''Şu anda bir şey söyleyemem. Belki bir yıl bir şey yapmayacağım. Ama tüm teklifleri en iyi şekilde değerlendireceğim'' yanıtını verdi.