Sivasspor önünde Avni Aker’de alınan 1-0’lık galibiyetle zorlu Fenerbahçe derbisi öncesi moral bulan Trabzonspor’un Teknik Direktörü Şenol güneş, kendisine yöneltilen eleştiriler üzerine açıklama yaptı. AMK’dan Sertaş Hellaç’a konuşan Güneş, “Kimse tedirgin olmasın. Benim moralimi, takımın kötü gidişatı dışında hiçbir şey yada hiç kimse bozamaz. Bunu da takıma yansıtmam” dedi.
Güneş kendisine hakaret edildiği zaman hakaret edenin kötü duruma düştüğünü belirterek, “Eleştiri boyutu hakarete varıyor, ama umursamıyorum. Hakaret eden ettiğiyle kalır. Ben terbiyemi bozmayıp seviyemi düşürmediğime göre benim açımdan sorun yok” diye konuştu.

Deneyimli teknik direktörün özellikle Trabzon’a yakın çevreler tarafından dile getirilen bazı sözlere tepkisi ise daha sert oldu. Şenol Güneş, “Kulüpten nemalanıyor2 şeklindeki eleştirerek yanıt vererek, “İşte buna anlam veremem, veremem. Burada hiçbir zaman bana, “Durumumuz çok iyi sende gel” demediler. Aksine hep kötü zamanlarda çağrıldım. Bundan da gocunmadım. Çünkü ben Trabzonsporluyum. Ancak görünüyor ki camiayı bütünleştirmek adına yaptığım çabalar boşa gidiyor” diyerek sözlerini tamamladı.