Spor Toto Süper Ligi'nin 26. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Gaziantepspor'u konuk edecek olan Trabzonspor, rakibi karşısında mutlak 3 puanı hedefliyor. Kaybedilen Medical Park Antalyaspor maçı sonrası play-off sıralamasında da bir alt sıraya düşürek ilk 4 dışında kalan bordo-mavili takım ilerleyen haftalarda sıkıntı yaşamamak için sahasında oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.
Medical Park Antalyaspor maçı sonrası oyuncularının sahadaki görüntüsünü eleştiren ve ardından ise onları ayağa kaldırabilmek için yoğun çaba harcayan deneyimli teknik adam takımına yoğun terapi uyguluyor. Antrenmanlarda oyuncularıyla sık sık toplantılar düzenleyen deneyimli teknik adam, sahalarında oynayacakları Gaziantepspor maçını mutlaka kazanmaları gerektiğine vurgu yapıyor.
PSV Eindhoven maçına moralli çıkmak için Gaziantepspor maçını mutlak kazanmaları gerektiğini oyuncularıyla paylaşan Güneş, bütün takımın Gaziantepspor maçı dışında başka bir şey düşünmemesini istedi. Bunun için her şeyin kendi ellerinde olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam sahada ne yaptığını bilmeyen bir takımı bir daha görmek istemediğini oyuncularına aktardı. Herkes üzerine düşenin daha fazlasını yapması gerektiğini ifade eden eden Güneş'in, camianın kendilerinden başarı beklediğini belirtti.

BURAK YILMAZ'A ÖZEL İLGİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın gol yüküne çeken Burak Yılmaz'la yakından ilgileniyor. Oyuncusunun duygusal bir yapıya sahip olduğunu çok iyi bilen tecrübeli teknik adam onunla yakında ilgilenerek moral vermeye çalışıyor. Ligde Bursaspor ve Medical Park Antalyaspor maçlarını boş geçtiği için keyifsiz olan golcüsüyle görüşen Şenol Güneş'in, Burak'a, "Her futbolcunun böyle dönemleri olabilir. Kendi futbolunu oynarsan hiç bir sıkıntın olmaz. Yeter ki olanlara kafanı takma sahaya çık ve
kafanı futbola ver."dediği öğrenildi.

SAVUNMADA GÖBEĞİNDE SIKINTI
Trabzonspor savunmanın göbeğinde sıkıntı yaşıyor. Glowacki'nin sakatlığına, Giray Kaçar'nda eklenmesi teknik direktör Şenol Güneş'in keyfini kaçırdı. Medical Park Antalyaspor maçının ardından hafta içi yapılan antrenmanlarda yer almayan ve salonda çalışmalarını sürdüren Giray'in Gaziantepspor maçında oynayıp-oynamayacağı maç saati belli olacağı belirtildi. Teknik Direktör Şenol Güneş, Giray Kaçar'ın oynamama ihtimali karşısında Mustafa Yumlu ve Celustka ikilisine savunmanın göbeğinde forma vermesi
bekleniyor.