Kayseri Kadir Has Stadı'ndaki mücadeleye gitmek üzere kaldıkları Hilton Oteli'nden çıkan sarı-lacivertli takım, bir grup tarafından taşlı saldırıya maruz kaldı.

Saldırıda hem takım otobüsünün hem de Hilton Oteli'nin camları kırıldı. Futbolcularda ve teknik ekipte herhangi bir yaralanma olmadı. Yalnızca otobüs şoförü Cemal, alnından yaralandı. Güvenlik güçleri, saldırıyı yapan gruba biber gazı ile müdahale etti.

HÜRRİYET YANLI YAYIN YAPTI SALDIRIYI TRABZONSPOR TARAFTARLARINA MAL ETTİ
Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı yapan grubun Trabzonspor taraftarları olduğu iddia edildi. Fenerbahçe lehine yayınları ile tanınan Hürriyet Gazetesinin internet sitesi, bu iddiayı ortaya atarken yayıncı kuruluşun sattadaki Trabzonspor taraftarlarını gösterdiği bir görüntünün fotoğrafını alarak sitesinde yayınladı.

Saldırı sonrasında bir kişinin de Fenerbahçe takım otobüsüne sprey boya ile Trabzonspor'un kısaltması olan "TS" yazısını yazdığı görüldü... Ancak yazının Trabzonspor taraftarları tarafından yazıldığı bilinmiyor..
Ancak ortaya atılan iddialar arasında ise Fenerbahçelilerin yazıyı kendileri yazmış olacağı konusunda...

20-25 kişilik Trabzonspor taraftarı grubu, Kayserispor - Fenerbahçe karşılaşmasını tribünde bordo-mavili formaları ile takip etti.  

Ancak saldırıyı Trabzonspor taraftarlarına yıkma girişiminin ise Fenerbahçe Tv'nin yayını ile başladığı kaydediliyor. Fenerbahçe TV saldırıyı Trabzonspor taraftarlarının yaptığını ileri sürerken Hürriyet Gazeteside bu yanlı yayını alarak kendi sayfalarına taşıdı.






Trabzonspor taraftar grubu Gurbetçi Gençler, twitter hesabından "Trabzon'un gruru Gurbetçi Gençler Kayseri'de" yazısı yayınladı. Ancak hürriyet gazetesi yine yazıyı saldırı fotoğrafının altında yayınlayarak bu olayı Bordo-Mavililere mal etmeye çalıştı. Ancak olayın aslında Gurbetçi Gençlerin maçı izleyen Trabzonsporlu taraftarları kaysettiği kaydediliyor.



BIÇAKLA YARALANDILAR

Kadir Has Stadı'nın önünde Fenerbahçeli ve Kayserili sporseverler arasında çıkan kavgada ise Kayserili Ömer Akkaya dizinden bıçaklandı. Bir başka Kayserili taraftar Emre Yavuz ise burnundan yabancı cisimle yaralandı. Kayserili 2 taraftar, Kayseri Acıbadem Hastanesi'nde tedavi edildi.