61SAAT HABER SERVİSİ- Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinin ardından Trabzonspor’da yaşanan istifa krizi sonrası ilk etapta kongre kararı alan, ancak daha sonra devam etme eğiliminde olduğu görülen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bugün saat 13:00’da Trabzon basının karşısına çıktı. 

Yönetim Kurulunda kalan 10 isimle birlikte yapacakları toplantı öncesinde soruları yanıtlayan Hacıosmanoğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

HACIOSMANOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:


Malumunuzdur federasyon seçimi geçirdik. 1 haftaya yakın süre geçti. Bu süre içinde herkes konuştu biz dinledik. Tabi ki cevap verme sırası bize geldi. Toplantının amacı da bu. Bu süre içinde Trabzonspor’a ihanet etti dediler, satmadı mı dediler? Beni tanıyan herkes bilir ki dünyada tek Trabzonsporlu kalsa, Trabzonspor’u satmayacak ihanet etmeyecek tek adam benim. Tek kişi kalmış olsa. Biz biliyorsunuz, başkan olduktan sonra iki sefer Federasyonda genel kurula katıldım. 2 seferde orada yaptığım konuşmada yıllarca aylarca Türkiye’de konuşuldu. Bizi sevenlerin sevgisini daha da çok arttırdığını düşünüyorum. Türkiye genelinde.

Şimdi biz kendi nefsimizi düşünmüş olsaydık, yine aynı tavrı sergiler, aynı konuşmayı yapar o salondan çıkardık. Bugün art niyetli ve işlerinde ahlaksızca bizi eleştiren insanlara malzeme vermiş olurduk. Biz kendimizi düşünmedik Trabzonspor’u düşünerek hareket ettik.

Federasyon var, o federasyonda Trabzonspor adına yöneticiler var. Ama sadece koltuklarında oturmak için orada bulunuyorlar. Türk futbolunda adaletsizlikleri düzeltmek için değil. Biz onların yerine karşı görüş ortaya koyup mücadele edecek insanlar koyduk. Şimdi bizim orada ki tavrımızın Trabzonspor’un namus davası olduğu şike davasını sekteye uğrattığı insanlar söylüyor. Federasyon yönetim kuruluna adam koymakla biz federasyon ile anlaşma mı yaptık.? Evet biz sizin yönetiminize adam koyduk, Trabzonspor’un haklarından feragat ediyoruz mu dedik. Bırakın böyle bir anlaşma yapmayı bunu beyninden geçirmek bile, Trabzonspor adına namussuz insanların bile yapacağı hareket değildir. 

Bu namus davası terimini ilk ben ortaya attım. Bu nereye gitmesi gerekiyorsa oraya gideceğini her zaman her yerde söyledik söylemeye devam edeceğiz.
Trabzonspor üzerinden nemalanan insanların, siyasi ve ticari bu alanını kapattığımız için onların uzantıları da dışa vurduklarında üzerlerine elbette atlayacaklar. Bu da Trabzonspor sevdalıların akıllarını karıştırabilir miyiz diye kullananlar var kullanmaya devam edecek. Ama sağ duyulu insanları bize gösterdikleri teveccühü mesajlarla alıyoruz. İlk gün yaygara kopardılar ama 10 dakikalık konuşmamdan sonra o insanları bana ne dediğini bende biliyorum.

HUKUK KURULUNUN İSTİFASI
Bizim şike davasında onure ederek görev verdiğimiz hukuk kurlu vardı. Onların içinde Erdem Egemen diye bir kardeşimiz var. Yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu davada bizim duruşumuzdan dolayı zafiyete uğradık diye çekildiklerini açıklıyorlar. İlk bu kurulda ki arkadaşlardan görüştüğümde, 4 kişiydi biri ayrıldı. Avukatın yalancısı olmaz ama bu arkadaş iyi bir yalancı. CAS’a müdahale. Etmemiz gerekiyordu, 4 gün arkadaşlar başkanın odasında bekledi zorlan imza aldık ondan diye zorla cümle kullandı. O zaman görevinden ayrılmıştı. Şimdi Hukuk Kurulu da görevden ayrıldı. Bunu bile malzeme olarak kullanıyorlar. Ayrılan Hukuk Kurulu üyelerinin bir tanesine sorun eğer o ifadeler doğruysa ben o zaman başkanlığı bırakacağım.
Atilla Dilaver, Hakan Orhan ve Erdem Egemen, İstanbul’da ofisime geldiklerinde siyasi yaklaşımdan dolayı beni eleştiriyorlardı. Nereye kadar gidebiliriz nerde durmamız gerektiği gibi bir durum var mı? Diye sordu. Ben de bu namus davamız nereye kadar gitmemiz gerekiyorsa gideceğiz dedim.

FEDERASYONDAN AVANS ALINMASI
Federasyondan avans alındı onun karşılığında destek verdi. Böyle bir alçaklık olabilir mi? 15 gün sonra alacağımız parayı 15 gün önce alacağız demek bunun karşılığında taviz verilmez. Parayla yapılmaz. Adamsanız mensubu olduğunuz kurumu parayla satmaz. 


FEDERASYONA NEDEN DESTEK VERDİ?
Federasyon başkanını ve bundan sonra önce yaptıkları yanlışları kabullenip federasyon yönetimine adam koymadık. Bugün bizi eleştiren aynı insan ve uzantıları dönerseniz geçmişte ki açıklamalarına bu kulüp federasyon ve kulüplerle kavgalı şekilde yönetilemez diye konuşan akil insanları. Biz de tasvip etsek de etmesek de, o federasyonun yönetim ve kurullarında etkin olmak zorundayız. O yüzden biz bu yönetime ve  kurullara Trabzonspor’un adamlarını koyduk. Temsilen insanlar koyduk. Türk futboluna hizmet etsin. Orada yaşanabilecek bütün adaletsizliklere karşı dursun diye. Başka da bir amacımız yoktu.

Bundan sonra konuşmayacağız. Bu demek değil ki kenarda duracağız. Farklı yöntemler uygulayacağız. Trabzonspor’a ihanet etti ve sattı diyen bu alçakça ifadeleri kullanan insanlar şunu iyi bilsin ki, ben 15-20 senedir Türk Sporunun içindeyim. Hayatım hep mücadele ile geçti. Ondan önce ki yaşantım da mücadele ile geçti. Trabzonspor yönetici ve başkan olmadan önce benim kadar Türk futbolunda adaletsizliklere mücadele eden başka bir Trabzonsporlu kimse bana gösteremez. Benim kadar Trabzonsporluların hakkını korumak için herkesle didişen bir tane Trabzonlu ve Trabzonsporlu kimse gösteremez. Bunlardan dolayı 100’ün üzerinde savcıların karşısına çıkıp bir tane Trabzonsporlu gösteremez. Kim bu ifadelerle bizi zan altında bırakmaya çalışıyorsa aynı söylediğim sıfatların ta kendisidir.

SON 10 GÜNE KADAR HALUK ULUSOY’U DESTEKLİYORDU
Neden Yıldırım Demirören’in listesine koydunuz da başka adaylara koymadınız diyez. Ben son 10 güne kadar Haluk Ulusoy’a destek vermeyi düşünüyordum ve konuşuyordum. Ama son 1 hafta 10 gün kala İbrahim Usta ile aralarında geçen konuşmadan sonra, 1 senedir benle konuşmuyor ve telefonlarıma bakmıyordu. Benim için başlatılan imza kampanyasında herkesten imza isteyip milleti ararken İbrahim Usta’yı da arayıp ona da söyledi. Bizimle böyle uğraşan insana destek vermemiz söz konusu olmayacağından dolayı destek vermekten vazgeçtik.

HALUK ULUSOY’A CEVAP VERDİ?
Her Trabzonluyu adam bilirdim gibi bir cümle kullandı. Sizin işinize geldiğinde Trabzonlu olmayacaksınız. Trabzonluysanız her zaman Trabzonlu olacaksınız. Trabzonluysanız da Trabzonsporlu olacaksınız. Her istediğiniz de Trabzonspor’u kullanmayacaksınız. Biz nasıl Nuri Albayrak döneminde nasıl Federasyon Başkanı seçtirdiğimizi o biliyor. Ama ben ayrıldığımda 30 saniye maçın bitimine kaldığında nasıl maçı tatil ettiğini biliyoruz. Nasıl Mehmet Ali Yılmaz, federasyon başkanlığına aday olduğunda 13 oy ile kaybettiğinde siz Trabzonlu değil miydiniz de gittiniz Levent Bıçakçı’ya destek verdiniz?

GENEL KURUL YAPILACAK MI? YOKSA ARALIK AYINI MI BEKLEYECEK?
Yaptıklarımızın hepsi Trabzonspor sevdalılarına destek vermek niyetinde. Çok bırakmak istedim. Bırakma kararı aldım. Ama arkadaşların devam etme arzusu ile bugüne geldik. Bu olaylardan sonra da benim işim var gücüm var. Yaptıklarımız karşılığında insanlar sizi yıldırmaya çalışabilir. Hakikaten bıkma noktasına geldim. Ama şu son yaşanan olaylar bana şunu gösterdi ki, bundan sonra da mücadelenin dozunu daha da attırarak Trabzonsporlulara söz verdiğimiz noktada devam edeceğiz. Genel Kurul yapabiliriz diye söylemde bulunmuştuk. Evet Genel Kurul yapacağız hiç kimse merak etmesin. Hiç kimse Trabzonspor daha kötü durumlara düşer diye endişeye kapılmasın. Aralık ayına çok az süre kaldı. Herkes hazırlığın yapsın. İster çatı aday altında ister ayrı ayrı… Biz Trabzonspor sevdalılarını aralık ayında da bırakmayacağız. Böyle Trabzonspor’a hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşanlar Aralık ayında Trabzonspor  Sevdalılarının karşısına geçip kimin Trabzonspor’u daha çok sevdiğini bu genel kurulda ortaya koymaya çalışır. Trabzonspor sevdalıları da tercihini yapar. Biz de o sandıktan çıkan sonuca saygı duyarız. Ama Aralık ayında da benim için seçimi kazanmanın çok daha kolay olacağını ve o art niyetli insanlara ders verileceğini göreceğiz.  

SİVAS MAÇININ İPTAL EDİLMESİ NOKTASINDA HALUK ULUSOY’UN YÖNETİMİNDE İBRAHİM USTA’NIN BULUNMASI?
O gün ki verdiği mücadeleyi bende biliyorum. Ama orada kendini Trabzonlu diyen bir Trabzonlunun ayak oyunlarına bu sonuç alındı. Yönetim Kurulu 3-0 hükmen olduğuna karar verdi ama tahkim bozdu. Yönetim Kurullarının hiçbir yetkisi yoktu, başkanın vardı.

MBİA TRANSFERİ NEDEN UZADI?
Maliyeti biraz yüksek olduğundan dolayı şahsımın tereddütleri vardı. Ama oyuncunun kalitesi iyi. Ondan dolayı gecikmeler oldu. Süleyman bey de Hoca da bizim ihtiyaç duyduğumuz noktada bizi ikna ettiler. Zaten kendisi Trabzon’a gelip imza atmıştı. Benim imzam bekleniyordu. Onu da Antalya’da imza atılmasını bekledim.