Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Cumartesi günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul öncesi basın toplantısı düzenledi.

61saat Tv'den nakler yayınlanan toplantı'da Başkan Hacıosmanoğlu dikkat çeken açıklamalar yaptı. Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlenen toplantıda özellikle "Derneğe taşınır, taşınmaz menkul ve/veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilebilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi" başlığı altında ki 7. madde gündeme geldi.

İŞTE BAŞKAN HACIOSMANOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

Malumuzun 1,5 senedir arkadaşlarımızla beraber Trabzonspor sevdalılarına hizmet etmeye çalışıyoruz. Doğrularımız da var yanlışlarımız da var. Yaklaşık 3-4 aydır hiç konuşmuyorum. Konuşanlara da cevap vermiyorum. İşimizi layıkıyla yapmanın mücadelesini veriyoruz. Kamuoyunu aydınlatmak için çabalar veriyorsunuz bu toplantının amacı o.

Cumartesi günü mali genel kurulu var. Bir haftadan beri 7. madde heyecanı var insanlarda. Konuşacak başka bir şey bulamıyorlar onu konuşuyorlar. Biz Trabzonspor'a bir şeyler katabilmek için mücadele veriyoruz. Mali Genel Kurul'da orada satın alma yetkisi istiyoruz. Satma yetkisi değil. Bize sadece Mali Genel Kurulda satın alma yetkisi versin. Biz Trabzonspor'a birşey satın alalım, bizden önce nasıl satma yetkisini alanlar gibi bizden sonra gelecekler nasıl satabilirler.

Biz satın alma yetkisi istiyoruz satma yetkisi değil. İnsan üzülüyor. Niye üzülüyorsunuz. Konuşuyorsunuz niye konuşuyorsun diyorlar.

Özellikle şike konusunda hiç kimse malzeme bulamıyor susuyor niye sustu diyorlar. Hukukçularımız konuşuyor. Zamanında sölediğim gibi eylem konusunda yapacaklarımızın işaretini verdim. Benden önce ki başkan aylardan beri konuşuyor. Ona cevap vermem lazım. Bana kulübü devreden başkan olduğu için. Bize devrettiği kulüpte, zaten gidiş sebepleri de oydu. Trabzonspor'u satacak diye heyecan içine kapılıp toplantı üzerine toplantı yapanlara söylüyorum, Trabzonspor'u devraldığımızda 1 milyon dahi teminat verecek kredi alacak hiç bir ortam yoktu. Böyle bir ortam bize bıraktılar. Biz en ufağından en büyüğüne kadar her tarafa borcu olan kulüp aldık ve bugünlere taşıdık.
Evet biz, borcu yapılandırdık.

Önce Vakıflar bankasından yapılandırdık. Sonra Denizbank bize ayrılmak istemediğini daha iyi şartlar sundu. Denizbank'ta kaldık. Borcu uzun vadeli düşük faizli yapılandırdık. Herkes diyor ki bunlara satın alma yetkisi verirsek Akyazı'nın ismini de satacak bunlar. Evet Akyazı'nın isim hakkı satılırsa biz temlik olarak Denizbank'a verdik. Kim satarsa satsın, Denizbank'ta borca temlikte onlar. Yani kim satarsa satsın, satıldığında Denizbank'a ödemek zorunda. Başka bir yere satamaz ödeyemez, o şartlarda temlik verdik. Satılacak hiç bir şey yoktur. Satın alabilirseniz onlara değerlendirirsiniz, onu da değerlendirmek için Genel Kuruldan yetki almanız lazım.

Sizlerin huzurunda iki soru soracağım kendisine. Ondan sonra nasıl konuşacak bende merak ediyorum:
 6222 sayılı yasayı başka takımların itirazına rağmen ilk imzalayan Trabzonpor başkanıdır. Bizim elimizden şampiyonluğun çalındığı dönemde. Bugün ki hukuk kurulumuz, çok değerli arkadaşlardan kurulu. Özellikle Atilla Dilaver'e herkes tanıyor. Bana söylediği, "Biz 2 sene önce bugün yapacağımız müracaatlardan daha hafifini sayın başkan ve yönetim kurulu ile toplantı yaptık, bu müracaatları yapmamız lazım. Diye söyledik. Bana kullandığı ifade şuydu dedi: "Ben bunları imzalayamam, benim ablam rektör kardeşim iş adamı zor durumda kalır. Ve o mürcaatları imzamamayan başkan" Atilla Dilaver'in bana ifadeleridir.

Trabzonspor'un haklı olduğu davada mücadele etmesi gerekitği yerde neden ve kimden korkark. Ben aynı hukuk kurulu arkadaşlara bunun ucu nereye gidiyorsa gitsin, bu yoldan bizi çeviremez. Nereye müracaat yapılması gerekiyorsa dedim onlar da şaşırdı. Sayın Şener, bunun cevabını Trabzonspor sevdalılarına versin.

Bursaspor'un Şampiyon olduğu ve istanbul'da 1-1 berabere kaldığımız maçtan sonra soyunma odasına gidip Trabzonspor kaptanı Onur'u azarlamasının sebebi neydi bunu Trabzonspor sevdalılarına açıklasın. O açıklamazsa ben zamanında açıklayacağım.

Bütün bunları yapanların bizi eleştirme hakkı yok. Yetkiyi onlara bırakın, bu yönetim ibra edilmemesi lazım. İbra edilmemek çok önemli değil ki. İncelenir varsa suç ortaya çıkar siz göreve devam ederseniz. Sayın Şener'in mali genel kurulunda aynı şeyler söyleniyordu ben genel kurula çıktım bu ayıp olmaz, Trabzonspor'u kendi namusu gibi gören dürüst insanlar bu kulübe geldiğinde incelersiniz varsa suç unsuru savcının önüne koyarsınız dedim.

Benimle ilgili mali genel kurulda onaylasanız, onaylamasanız hiç bir şey değişmiyor. Benim olduğum dönemde Trabzonspor'un 1 lirasıın hiç bir arkadaşın yemesine müsaade etmeyeceğimin işareti. Benden sonra gelen arkadaşlar gelsinler ne varsa ortaya koysunlar, benim yaptığım gibi savcının önüne kaysunlar.

Bütün bunları cevabını sayın Şener, Trabzonspor sevdalılarına verir.
 Kapılar arkasında ki hesaplar hiç bir zaman tutmuyor. Samimi insanlar ortaya çıkar konuşur. İnsanların konuşma özgürlüğünü eleştiri özgürlüğünü kısamazsınız. İlanlara da saygı duyacaksınız. Ben hep söylüyorum. O kapılar arkasında onların arkasında daha büyük ağabeyler var. Bunları kamuoyu çok iyi tanıyor. Cesaretleri olsa kendileri çıkar ortaya konuşurlar. Bizim o insanları başkanları olmadığın yıllardan beri söylüyorum. Ben Trabzonpor'un gerçek sahibi olan samimi insanlar seçti beni.

Pişmanlık duymamı gerektirek neden değil. Ben konuşmamın içinde söyledim. İbra etmek veya etmemek sorun çözmüyor. Bir yanlış varsa pislik varsa ibra etsen de etmesende ortaya çıkıyor. İbra edildikten sonra neler yaşandığını görüyorsunuz. Ben o yolu açtım. Trabzonspor'da her hangi bir usulsüzlük varsa bundan sonra gelecek babayiğitler, hesabını sorar biz de veririz.

İnsanların tek düşünceleri Trabzonspor olsa farklı olur. Bizim dönemimizde yeni yapılanma içine girdik. İnşallah onun karşılğıın alırız. Önemli olan Trabzonspor'u dönebilir hale getirmek. Bu kulübün o dönem herkse borcu vardı. 2017'ye kadar kredi limitesi olan kulüp değildi. Biz onu dostlarımızın ve devlet büyüklerimizin yardımı ile dönebilir hale götürdük. Biz aldığımız noktadan daha ileri bir noktaya getirdik. Eleştirebilirsiniz ama bunu yaparken Trabzonspor menfaatlerini düşünmeniz lazım. Trabzonspor yenildiğinde sevinen arkadaşlar. Trabzonspor 4 yer diye konuşuyorlar. Trabzonspor başarısız olsun da yönetimler gitsin diye ben hedef gütmedim. Trabzonspor başarılı olsun devraldığınızda da daha ileriye götürün.

Akyazı'yı daha devralmadık. 5 yılın üzerinde özel uçağına doktor izin vermemesine rağmen bizim genel menajerimiz Serhat Altıncı'nın sayesinde Trabzon'a geldi. Başka kuruluşlarda var. Bu bir süreç. Trabzonspor'un menfaatleri neyi gerektiriyorsa biz görevdeysek görevdeyiz. O ilişkileri kim gelirse gelsin, bu Trabzonspor'a katkı sağlayacaksa biz burada olalım olmayalım, o devam eder.







CANLI YAYIN BAŞLAMIŞTIR..

>