Trabzonspor camiası, İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören'i desteklemesinin şokunu yaşadı. Hacıosmanoğlu’na tepkiler her gün giderek artarken ikinci şoke eden yorumda eski yöneticiden gelmişti. 

Hacıosmanoğlu ile yola çıkan daha sonrasında istifa eden  başkan yardımcısı olarak görev yapan Sebahattin Çakıroğlu, ''Bugün itibariyle 23 milyon 400 bin lira Trabzonspor'un kasasına girdi. TFF tarafından gönderilen avans. Bizim onurumuzu 23 milyon 400 bin liraya mı sattın? Biz para istemiyoruz. Bu para zaten Trabzonspor'un parası. Trabzonspor'un onuru, kupası bu kadar yapılan eziyet meğer 23 milyon 400 bin liraymış. Trabzonlunun satılık onuru yok. Kendisinin varsa açık artırmaya çıkarsın belki ederini bulur.'' İfadelerini kullanmıştı. 

Çok kısa bir zamanda taraftarın diline dolanan bu söylemlere Başkan Hacıosmanoğlu bugün düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. ““Böyle bir alçaklık olmaz” ifadesiyle konuşmasına başlayan Başkan, “ Adamlar ne kendini ne kurumunu hiçbir şekilde para ile satmaz” dedi.  

İHO bu konuşmasını Avrupa’da yaşadığı bir olay ile destekledi.