61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bu akşam Aspor'a telefonla bağlandı. Hakemlerle ilgili çok sert konuşan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, daha önce aldığı cezayı hatırlatarak yine konuşmasına İroni yaparak başladı: "Hakemlere haksızlık yapıyor. Biz hakemlerden memnunuz. Adaletli şekilde maç yönetiyorlar. Biliyorsunuz 9 ay 15 gün ceza aldım. 15 gün kaldı cezamın dolmasına.  Cezayı aldığımda bir söz söyledim. Beni tanıyan insanlarda bilir. Ben sözlerimin arkasında durdum. Sonucu ne olursa olsun. Bundan sonra açık ceza almayacağım dedim. " dedi.

HAKEM HATALARI OLMUYOR, OPERASYON VAR
Hakem hatalarının mazur görülebileceğini ancak bordo-mavililere bir operasyon yapıldığını kaydeden Hacıosmanoğlu, "Hakem hatası olacak tabi.. Hakem hataları mazur göreceğiz. Maçlarda hakemler olacak. Muhtelif maçlarda hakem hataları oluyor. Bizim maçlarda hakem hataları olmuyor. Bize karşı operasyon var. Bu Trabzonspor'a mı yoksa bana mı yapılıyor daha araştırmalarımın sonuçlarını almadım. Bizim Aralıkta kongremiz var. Daha önceki senelerde de Trabzonspor'un hakları çok yendi. Ama böyle silsile yoluyla karşılaşmadık" diye konuştu.

CÜNEYT ÇAKIR GOLDEN SONRA BİZİM LEHİMİZE KARARLAR VERDİ
Hacısonanoğlu, Cüneyt Çakır ile ilgili de konuşurken, "Dünyanın 1 numaralı hakemlerinden diyoruz. Penaltıyı verip vermemesi önemli değil. Ofsayta görmeyebilirsiniz.. Bir insan bir takımı nasıl durdurur, bir takımın önünü nasıl açar biz Galatasaray ve Konya maçında bunun dersini gördük. Aslında hakem arkadaşlar eğitilirken bunu gösterebilirler. Cüneyt Çakır bizi oynatmadı. Galatasaray golü atana kadar yapmak istediklerini yaptı. Galatasaray golü attıktan sonra bizim lehimize göre karar vermeye başladı. O zamana kadar ince ince kıyım diyorlar.." ifadelerini kullandı.

BİZE GÜVENCE VERDİLER
Galatasaray maçının ardından Federasyona gitmesi anımsatılan Hacıosmanoğlu, "Biz o maçtan sonra arkadaşlarla konuştuk, bize güvence verdiler. Bakıyorum ben, bu maça hakem atıyorsunuz. 1 sene önce Akhisar maçını Trabzonspor'un nasıl yönettiğini biliyorsunuz. O zamandan beri bu hoca nerde olduğunu soruyoruz. Bizim oyunculara davranışları...

BİZİMKİLERE DON CARLONE GİBİ TEHDİT EDİYOR
Hakemin bize davranışlarını düzeltsinler. Galatasaray maçında Cüneyt Çakır Galatasaraylı oyuncularla sevgili gibi.. Bizimkilere de Sicilyalı Don Carlone gibi tehdit ediyor. Benim anlamadığım konu operasyon yapabilirsiniz. Bu Trabzon şehrine gelip cesareti nerden buluyorlar onu anlamıyorum. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor kar kalmayacakta.

BUNU SEZON BAŞINDA BELİRLEYİN
Bu böyle devam edecekse, bunu sezon başında bir takım şeyleri belirleyecekler, bir senaryo varsa film varsa, filmin baş aktörleri belliyse onları da ilan edecekler biz o zaman figüran rolü üstleneceksek, baş aktörlük ücreti ödemeyelim. Ona göre oyuncular alalım. Benim oyuncularımın günahı ne..

Rakiplerimiz d önemli oyuncular aldı. Bugün İspanya'dan oyuncu aldık. İnter resmi siteden istediğimiz oyuncuya alamadık diye açıklama yaptı. Oyuncularımız da soruyor biz niye mücadele edelim." dedi.

KENDİ HATALARIMIZ DA VAR
Kendi hatalarının da bulunduğunu kaydeden Hacıosmanoğlu, "Bizim hatamız yok mu var.. Başkan olarak benim de var, hocamızın olabilir, oyuncu kardeşlerimizin de olabilir. Biz kendi hatalarımızı da değerlendiriyoruz. Yeri geldiğinde hakemi de yeneceksin.
Ama hakem hataları deyip bunu geçersek, hiç bir şeyi düzeltemeyiz." dedi.

ARAŞTIRMALARIMIZ VAR
Federasyona dolaylı da olsa destek verdiklerini anımsatan Hacıosmanoğlu, "Bu federasyona dolaylı da olsa destek vermiş kulüp olarak ortadayız. Federasyon başkanı MHK başkanı da orada. Araştırmalarımız var bizim. Onların sonucunu yakında alırız. Kimin kimi kurtarmak için mücadele ettiğini, kimin yolunun açılması için zor durumda kalmaması için araştırmalarımızı yapıyoruz. Sonlandırdığımızda... Galatasaray bize geldiğinde 5 puan var arada. Yenildiğinde 8 puana çıkacak. Burada MHK'nin ve Federasyonun parmağı var demiyorum. O federasyonun içinde ki kişileri ortaya çıkaracağız.  Operasyonun yüzde 95 bana olduğunu biliyorum" dedi.

NASIL GİDECEĞİMİ TÜRK KAMUOYU BİLECEK
Hacıosmanoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Bizim kendi içimizde ki hainlerini biliyoruz. Trabzonspor sevdalıları onları da biliyor. Trabzonspor'un mağlubiyetinden sevinenler olduğunu söyledim. Bu hikaye değil. Aynı şekilde takım başarılı olsun diye uğraşanlar da var. Aralıkta kongre var. Girer alırsınız, ama başarısız bir takımı alıp ne yapacaksınız. Başarılı takımı alın yukarılara taşıyın.... Gelişim de iyi olmuştu futbol camiasına, gidişim de iyi olacak.  Bize yapılan bu operasyonlar devam ederse bizim de gidecek yerimiz olacak.  Nasıl gideceğimi Türk kamuoyu görecek..."

BU KADAR EMEĞİ BOŞUNA MI HARCADIK
Hacıosmanoğlu,  "Biz bu kadar emeği boşuna harcamadık. Bizim Trabzonspor'dan, başkanlık makamından bugüne kadar faydalanmadık ki.. Beklentimiz yok. Yarın bunun taraftarı olacağız. Trabzonspor'un başarısı olsun Hacıosmanoğlu gitsin diye uğraşanlar var. Ama onlar bize zarar veremez. Benim üzüntüm bu kadar emeğin karşılığında hakem hatası olur.. Kayseri maçında 2 penaltımızı vermediler. Akhisar maçında berabere kaldık, bize yalandan penaltı verdiler onu da atamadı arkadaş. Ama sadece Galatasaray veya Konya maçında değil bir çok maçta oluyor. Silsile oluyor. Hakem hatası hata olacak... Biz de kabul edeceğiz. Ama böyle üst üste Trabzon'a gelip 2 maçta bana bize güvenin diye insanların.. Cüneyt Çakır'dan ben yeni duyuyorum. Cüneyt Çakır'ın çocukluk arkadaşı.. " dedi.

EN YAKIN ARKADAŞINI MAÇA VERİYORLAR
MHK'ye de eleştirilerine devam eden Hacıosmanoğlu, "Bize söz veriyorsanız, bizim maçtan dolayı 2 maç ceza verdiğiniz adamın en yakın arkadaşını bizim maça niye gönderiyorsunuz.
Eğer bu operasyon Trabzonspor'a mı yapılıyor, bunlar devam ederse bunun arkasında çok farklı şeyler var. Onlar zaman ortaya çıkar. Ben söylediğim gibi bir daha 9 ay 15 gün ceza almayacağım.
Trabzon'da rantını kestiklerimiz, dışarda kalanlar istedikleri zaman da alıp onu istedikleri çıkarları ile kullananlar normalde o şehirde ben yaşıyorum.
Taraftarımız hiç merak etmesin onların gönlünü hoş eden hareketi yapıp öyle gideceğim... " diye konuştu.

 


KAYNAK: 61SAAT.COM